Nabeschouwing ADO Den Haag - Jong AZ (3-2) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 10 december 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt ADO Den Haag het vrijdag 10 december 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Jong AZ (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen ADO Den Haag en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 3-2 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door T. Verheydt, waarmee ADO Den Haag met 1-0 de leiding nam. Jong AZ kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Z. Buurmeester, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette I. Griffith zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Jong AZ de leiding in de wedstrijd nam.

T. Verheydt zette ADO Den Haag even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Jesse Rozendal toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk ADO Den Haag dat in de 51e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Steijn de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jesse Rozendal en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van ADO Den Haag.

LIVE ADO Den Haag - Jong AZ 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt T. Verheydt met assist van H. Matthys ADO Den Haag 1-0
26' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Z. Buurmeester met assist van I. Griffith Jong AZ 1-1
42' Doelpunt Jong AZ Doelpunt I. Griffith met assist van M. Dekker Jong AZ 1-2
46' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Elia voor T. Asante ADO Den Haag
46' Wissel Jong AZ Wissel M. van Brederode voor E. Poku Jong AZ
49' Penalty ADO Den Haag Penalty T. Verheydt ADO Den Haag 2-2
51' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt S. Steijn ADO Den Haag 3-2
69' Wissel ADO Den Haag Wissel M. Mulder voor S. Bourard ADO Den Haag
69' Wissel ADO Den Haag Wissel A. Catic voor V. Besuijen ADO Den Haag
69' Wissel Jong AZ Wissel Q. Dekkers voor F. De Jong Jong AZ
77' Wissel Jong AZ Wissel M. Meerdink voor Y. Barasi Jong AZ
84' Wissel ADO Den Haag Wissel J. Mulder voor R. Kishna ADO Den Haag
87' Wissel Jong AZ Wissel B. Franken voor J. Jacobs Jong AZ
91' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor S. Steijn ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Jong AZ
Opstellingen ADO Den Haag - Jong AZ
De opstellingen van ADO Den Haag en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.