Nabeschouwing Almere City - Jong Ajax (2-4) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 17 september 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Almere City het vrijdag 17 september 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Yanmar Stadion in Almere Stad.

Via de Almere City - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almere City - Jong Ajax (2-4)

Het Eerste Divisie duel tussen Almere City en Jong Ajax is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 2-4 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door L. Duijvestijn, waarmee Almere City met 1-0 de leiding nam. Jong Ajax kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Kudus, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Jong Ajax vervolgens op 1-2. Het was M. De Waal die vanaf 11 meter wist te scoren in de 55e minuut.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor Jong Ajax vergroot nadat M. De Waal de 1-3 wist te scoren. In de 83e minuut werd de stand op 1-4 gezet na een benutte penalty van Jong Ajax speler M. De Waal. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 88e minuut en kwam op naam te staan van Almere City speler T. Wildeboer, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robin Hensgens bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Jong Ajax.

LIVE Almere City - Jong Ajax 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almere City - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Almere City Doelpunt L. Duijvestijn met assist van B. van Vlerken Almere City 1-0
20' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt M. Kudus met assist van C. Rasmussen Jong Ajax 1-1
46' Wissel Jong Ajax Wissel L. Van Gelderen voor M. Kudus Jong Ajax
55' Penalty Jong Ajax Penalty M. De Waal Jong Ajax 1-2
59' Wissel Almere City Wissel J. Smeets voor S. Resink Almere City
61' Wissel Almere City Wissel T. Poll voor T. Lesquoy Almere City
73' Wissel Almere City Wissel T. van Leeuwen voor B. Van Hoeven Almere City
73' Wissel Almere City Wissel T. Wildeboer voor M. Pouwels Almere City
74' Wissel Almere City Wissel A. Ahannach voor L. Duijvestijn Almere City
77' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt M. De Waal Jong Ajax 1-3
81' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor N. Unuvar Jong Ajax
82' Gele kaart Almere City Gele kaart voor M. Woud Almere City
83' Penalty Jong Ajax Penalty M. De Waal Jong Ajax 1-4
84' Wissel Jong Ajax Wissel K. Hlynsson voor D. Warmerdam Jong Ajax
87' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor N. Musampa Nordin Jong Ajax
88' Doelpunt Almere City Doelpunt T. Wildeboer met assist van T. Poll Almere City 2-4
94' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor L. Van Gelderen Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Almere City - Jong Ajax
Opstellingen Almere City - Jong Ajax
De opstellingen van Almere City en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Almere City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Jong Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Gertjan Verbeek
Coach Johnny Heitinga
Voorbeschouwing Almere City - Jong Ajax

Almere City en Jong Ajax treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Almere City en Jong Ajax in de Eerste Divisie vond plaats op 30 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Almere City. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Jong Ajax favoriet. 9 keer wist de ploeg van Almere City te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Almere City. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Almere City 3
Winst Jong Ajax 9
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Almere City op een 11e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 15e plaats.