Nabeschouwing Almere City - Jong PSV (3-5) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 22 oktober 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Almere City het vrijdag 22 oktober 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Yanmar Stadion in Almere Stad.

Via de Almere City - Jong PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almere City - Jong PSV (3-5)

Het Eerste Divisie duel tussen Almere City en Jong PSV is onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge geëindigd in een 3-5 overwinning voor Jong PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door I. Alhaft, waarmee Almere City met 1-0 de leiding nam. Jong PSV kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Bakayoko, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 25e minuut zette M. Pouwels zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Almere City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 33 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat I. Saibari de 2-2 maakte voor Jong PSV. Jong PSV leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 53 minuten op voorsprong na een goal van D. Sealy: 2-3. Even later was het opnieuw D. Sealy die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Jong PSV op 2-4 in de 83e minuut. Het volgende doelpunt van Jong PSV viel in de 86e minuut en betekende de 2-5. Het doelpunt kwam op naam van D. Sealy. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Almere City. Het was M. Pouwels die in de 91e minuut de stand op 3-5 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sam Dröge bij een 3-5 eindstand in het voordeel van Jong PSV.

LIVE Almere City - Jong PSV 3-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almere City - Jong PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Almere City Doelpunt I. Alhaft met assist van M. Pouwels Almere City 1-0
15' Doelpunt Jong PSV Doelpunt J. Bakayoko met assist van M. Tielemans Jong PSV 1-1
16' Wissel Jong PSV Wissel E. van de Blaak voor L. Felipe Jong PSV
25' Doelpunt Almere City Doelpunt M. Pouwels met assist van B. Van Hoeven Almere City 2-1
33' Doelpunt Jong PSV Doelpunt I. Saibari met assist van M. Tielemans Jong PSV 2-2
53' Doelpunt Jong PSV Doelpunt D. Sealy met assist van M. Tielemans Jong PSV 2-3
54' Wissel Almere City Wissel T. Poll voor T. Lesquoy Almere City
62' Wissel Jong PSV Wissel E. Matuta voor M. Kjolo Jong PSV
62' Wissel Jong PSV Wissel N. Markelo voor Y. Bahadir Jong PSV
68' Wissel Almere City Wissel T. Receveur voor S. Resink Almere City
68' Wissel Almere City Wissel J. Puriel voor B. Van Hoeven Almere City
79' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor E. Matuta Jong PSV
80' Wissel Almere City Wissel J. Arweiler voor J. Smeets Almere City
80' Wissel Almere City Wissel T. van Leeuwen voor I. Alhaft Almere City
82' Wissel Jong PSV Wissel M. Nassoh voor M. Tielemans Jong PSV
82' Wissel Jong PSV Wissel S. Colyn voor M. Romero Jong PSV
83' Doelpunt Jong PSV Doelpunt D. Sealy met assist van N. Markelo Jong PSV 2-4
86' Doelpunt Jong PSV Doelpunt D. Sealy Jong PSV 2-5
88' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor J. Seelt Jong PSV
91' Penalty Almere City Penalty M. Pouwels Almere City 3-5
Video hoogtepunten en samenvatting Almere City - Jong PSV
Opstellingen Almere City - Jong PSV
De opstellingen van Almere City en Jong PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Almere City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Jong PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Gertjan Verbeek
Voorbeschouwing Almere City - Jong PSV

Almere City en Jong PSV treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sam Dröge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Almere City en Jong PSV in de Eerste Divisie vond plaats op 12 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Almere City favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Jong PSV slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Almere City 9
Winst Jong PSV 3
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Almere City op een 19e positie staat, terwijl we Jong PSV terugvinden op de 17e plaats.