Nabeschouwing De Graafschap - NAC Breda (2-0) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 20 augustus 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt De Graafschap het vrijdag 20 augustus 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - NAC Breda (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 2-0 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door J. Konings, waarmee De Graafschap met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist De Graafschap opnieuw te scoren. In de 90e minuut was het D. Haen die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor De Graafschap.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor De Graafschap.

LIVE De Graafschap - NAC Breda 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Wissel NAC Breda Wissel L. Marijnissen voor C. Rosler NAC Breda
36' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Y. Azzagari NAC Breda
38' Doelpunt De Graafschap Doelpunt J. Konings met assist van J. Lelieveld De Graafschap 1-0
46' Wissel NAC Breda Wissel A. Kosiah voor D. Buffonge NAC Breda
56' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor R. Dekker De Graafschap
58' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor J. Konings De Graafschap
62' Wissel De Graafschap Wissel J. Fortes voor E. Lieftink De Graafschap
62' Wissel De Graafschap Wissel J. Schuurman voor R. Dekker De Graafschap
62' Wissel De Graafschap Wissel D. Haen voor J. Konings De Graafschap
82' Wissel NAC Breda Wissel B. van Schuppen voor P. Kestens NAC Breda
84' Wissel De Graafschap Wissel H. Acheffay voor D. Verbeek De Graafschap
88' Wissel De Graafschap Wissel M. Kaandorp voor G. Korte De Graafschap
90' Doelpunt De Graafschap Doelpunt D. Haen met assist van M. Kaandorp De Graafschap 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - NAC Breda
Opstellingen De Graafschap - NAC Breda

Voorbeschouwing De Graafschap - NAC Breda

De Graafschap en NAC Breda treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen De Graafschap en NAC Breda in de Eerste Divisie vond plaats op 28 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor NAC Breda. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is De Graafschap favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl NAC Breda slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst De Graafschap 3
Winst NAC Breda 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel De Graafschap op een 9e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 11e plaats.