Nabeschouwing Excelsior - Almere City (4-4) || Eerste Divisie 2021/2022

Zondag 14 november 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Excelsior het zondag 14 november 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Almere City. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Almere City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Almere City (4-4)

De Eerste Divisie 2021/2022 wedstrijd tussen Excelsior en Almere City geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 4-4 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door R. Niemeijer, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Dallinga op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut wist Almere City de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via L. Duijvestijn.

Na 54 minuten was het S. Resink die de bal in eigen doel werkte, waardoor Excelsior op 3-1 kwam te staan. In de 69e minuut kwam Almere City weer dichterbij, nadat J. Arweiler de stand terug wist te brengen naar 3-2. Even later was het opnieuw J. Arweiler die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Almere City op 3-3 in de 74e minuut. Het volgende doelpunt van Almere City viel in de 78e minuut en betekende de 3-4. Het doelpunt kwam op naam van J. Arweiler. Het laatste doelpunt in de wedstrijd maakte de stand weer gelijk. Het was R. Niemeijer van Excelsior die in de 82e minuut de score op 4-4 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luca Evian Cantineau en eindigde de wedstrijd dus met een 4-4 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Excelsior - Almere City 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Almere City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Niemeijer met assist van S. Horemans Excelsior 1-0
16' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Dallinga met assist van J. Baas Excelsior 2-0
24' Gele kaart Almere City Gele kaart voor T. Receveur Almere City
25' Doelpunt Almere City Doelpunt L. Duijvestijn met assist van B. van Hoeven Almere City 2-1
39' Gele kaart Almere City Gele kaart voor L. Duijvestijn Almere City
54' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt S. Resink Excelsior 3-1
66' Wissel Excelsior Wissel C. Driouech voor M. Duku Excelsior
68' Wissel Almere City Wissel M. Pouwels voor F. Hammouti Almere City
68' Wissel Almere City Wissel J. Puriel voor I. Alhaft Almere City
69' Doelpunt Almere City Doelpunt J. Arweiler Almere City 3-2
74' Doelpunt Almere City Doelpunt J. Arweiler met assist van B. van Hoeven Almere City 3-3
78' Doelpunt Almere City Doelpunt J. Arweiler met assist van J. Puriel Almere City 3-4
79' Wissel Almere City Wissel B. van Vlerken voor S. Resink Almere City
80' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor S. Horemans Excelsior
81' Wissel Excelsior Wissel M. Chacón voor J. Eijgenraam Excelsior
81' Wissel Excelsior Wissel B. Ormonde-Ottewill voor A. Aberkane Excelsior
82' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Niemeijer met assist van C. Driouech Excelsior 4-4
89' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. Wieffer Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Almere City
Opstellingen Excelsior - Almere City
De opstellingen van Excelsior en Almere City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Almere City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Marinus Dijkhuizen
Coach Gertjan Verbeek
Voorbeschouwing Excelsior - Almere City

Excelsior en Almere City treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Evian Cantineau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Almere City in de Eerste Divisie vond plaats op 6 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Almere City. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Excelsior favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Almere City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Excelsior 6
Winst Almere City 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 2e positie staat, terwijl we Almere City terugvinden op de 18e plaats.