Nabeschouwing Excelsior - Roda JC (2-0) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 25 februari 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Excelsior het vrijdag 25 februari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Roda JC (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Excelsior en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 2-0 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door R. Niemeijer, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Azarkan op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Excelsior.

LIVE Excelsior - Roda JC 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Niemeijer met assist van M. Azarkan Excelsior 1-0
26' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. Azarkan Excelsior 2-0
57' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor S. Horemans Excelsior
59' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Absalem Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Mpie voor D. Vente Roda JC Kerkrade
73' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. Azarkan Excelsior
74' Wissel Excelsior Wissel J. Baas voor K. Goudmijn Excelsior
75' Wissel Excelsior Wissel J. Eijgenraam voor M. Chacon Excelsior
80' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Amissi voor P. Pflucke Roda JC Kerkrade
84' Wissel Excelsior Wissel N. Agrafiotis voor R. Niemeijer Excelsior
84' Wissel Excelsior Wissel C. Driouech voor M. Azarkan Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Roda JC
Opstellingen Excelsior - Roda JC
De opstellingen van Excelsior en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Marinus Dijkhuizen
Coach Jurgen Streppel
Voorbeschouwing Excelsior - Roda JC

Excelsior en Roda JC treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 13 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Excelsior als Roda JC wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Excelsior 2
Winst Roda JC 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 3e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 8e plaats.