Nabeschouwing Jong PSV - Jong Ajax (3-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 10 september 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong PSV het vrijdag 10 september 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

Via de Jong PSV - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong PSV - Jong Ajax (3-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong PSV en Jong Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 3-1 overwinning voor Jong PSV. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Y. Regeer, waarmee Jong Ajax met 0-1 de leiding nam. Jong PSV kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Thomas, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette D. Sealy zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong PSV de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de voorsprong voor Jong PSV vergroot nadat J. Bakayoko de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Jong PSV.

LIVE Jong PSV - Jong Ajax 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong PSV - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Y. Regeer met assist van N. Unuvar Jong Ajax 0-1
33' Wissel Jong Ajax Wissel Giovanni voor A. van Axel Dongen Jong Ajax
42' Wissel Jong PSV Wissel J. Bakayoko voor J. Antonisse Jong PSV
46' Wissel Jong PSV Wissel E. Matuta voor M. Nassoh Jong PSV
46' Wissel Jong PSV Wissel E. van de Blaak voor N. Markelo Jong PSV
46' Doelpunt Jong PSV Doelpunt N. Thomas met assist van F. Oppegard Jong PSV 1-1
54' Wissel Jong Ajax Wissel C. Rasmussen voor M. De Waal Jong Ajax
55' Doelpunt Jong PSV Doelpunt D. Sealy Jong PSV 2-1
68' Wissel Jong PSV Wissel C. Toure voor N. Thomas Jong PSV
72' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor K. Hlynsson Jong Ajax
72' Wissel Jong PSV Wissel L. Comenencia voor Y. Bahadir Jong PSV
79' Doelpunt Jong PSV Doelpunt J. Bakayoko met assist van C. Toure Jong PSV 3-1
82' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor J. Bakayoko Jong PSV
89' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor K. Fitz-Jim Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong PSV - Jong Ajax
Opstellingen Jong PSV - Jong Ajax
De opstellingen van Jong PSV en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ruud van Nistelrooy
Voorbeschouwing Jong PSV - Jong Ajax

Jong PSV en Jong Ajax treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong PSV en Jong Ajax in de Eerste Divisie vond plaats op 29 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Jong PSV favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Jong Ajax slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Jong PSV 6
Winst Jong Ajax 5
Gelijkspel 5
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong PSV op een 17e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 19e plaats.