Nabeschouwing Roda JC - Telstar (4-3) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 6 mei 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Roda JC het vrijdag 6 mei 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Telstar. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Telstar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Telstar (4-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Roda JC en Telstar is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 4-3 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door P. Pflucke, waarmee Roda JC Kerkrade met 1-0 de leiding nam. Telstar kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Giovanni, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut zette Giovanni zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Telstar de leiding in de wedstrijd nam.

Na 67 minuten werd de voorsprong voor Telstar vergroot nadat A. Bensabouh de 1-3 wist te scoren. In de 75e minuut kwam Roda JC Kerkrade weer dichterbij, nadat G. Joppen de stand terug wist te brengen naar 2-3. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 85e minuut was het D. Vente die Roda JC Kerkrade weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Roda JC Kerkrade aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd P. Pflucke die in de 87e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 4-3 eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jannick van der Laan bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Roda JC.

LIVE Roda JC - Telstar 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Telstar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt P. Pflucke met assist van B. Bouchouari Roda JC Kerkrade 1-0
10' Doelpunt Telstar Doelpunt Giovanni met assist van D. Blackson Telstar 1-1
25' Gele kaart Telstar Gele kaart voor O. Aktas Telstar
34' Doelpunt Telstar Doelpunt Giovanni Telstar 1-2
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel R. Jensen voor A. Absalem Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Mpie voor S. Marzo Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Amissi voor B. Limbombe Roda JC Kerkrade
65' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Van Den Berg voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
67' Doelpunt Telstar Doelpunt A. Bensabouh Telstar 1-3
72' Wissel Telstar Wissel R. Vlijter voor D. Blackson Telstar
75' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt G. Joppen met assist van R. Jensen Roda JC Kerkrade 2-3
77' Wissel Telstar Wissel C. Dijkstra voor J. Kruiver Telstar
77' Wissel Telstar Wissel Y. Zakir voor O. Kokcu Telstar
85' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Vente met assist van X. Emmers Roda JC Kerkrade 3-3
85' Wissel Telstar Wissel G. van Velzen voor Giovanni Telstar
87' Gele kaart Telstar Gele kaart voor S. van Doorm Telstar
87' Penalty Roda JC Kerkrade Penalty P. Pflucke Roda JC Kerkrade 4-3
90' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel T. Altman voor N. Vossebelt Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Telstar
Opstellingen Roda JC - Telstar
De opstellingen van Roda JC en Telstar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Telstar zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Jurgen Streppel
Coach Andries Jonker
Voorbeschouwing Roda JC - Telstar

Roda JC en Telstar treffen elkaar in de 38e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en Telstar in de Eerste Divisie vond plaats op 20 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Roda JC favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Telstar slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roda JC 4
Winst Telstar 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 6e positie staat, terwijl we Telstar terugvinden op de 19e plaats.