Nabeschouwing De Graafschap - TOP Oss (2-0) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 28 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt De Graafschap het vrijdag 28 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen TOP Oss. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - TOP Oss live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - TOP Oss (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en TOP Oss is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 2-0 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 16 minuten. D. Gravenberch maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee De Graafschap vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Laat in de wedstrijd wist De Graafschap opnieuw te scoren. In de 93e minuut was het H. Acheffay die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor De Graafschap.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor De Graafschap.

LIVE De Graafschap - TOP Oss 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - TOP Oss teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Penalty De Graafschap Penalty D. Gravenberch De Graafschap 1-0
62' Wissel TOP Oss Wissel I. Pata voor D. van der Sluys TOP Oss
63' Wissel TOP Oss Wissel R. Margaret voor J. van der Sluijs TOP Oss
67' Wissel De Graafschap Wissel H. Acheffay voor B. Onal De Graafschap
67' Wissel De Graafschap Wissel C. Benschop voor D. Gravenberch De Graafschap
77' Wissel TOP Oss Wissel T. Beekman voor O. Gunduz TOP Oss
85' Wissel TOP Oss Wissel K. Leidsman voor J. J. Sanches TOP Oss
91' Wissel De Graafschap Wissel D. Haen voor C. Neghli De Graafschap
93' Doelpunt De Graafschap Doelpunt H. Acheffay met assist van S. de Jong De Graafschap 2-0
95' Wissel De Graafschap Wissel X. Schenk voor J. Valencia De Graafschap
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - TOP Oss
Opstellingen De Graafschap - TOP Oss
De opstellingen van De Graafschap en TOP Oss zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en TOP Oss zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Adrie Poldervaart
Formatie 5-4-1
Coach Kristof Aelbrecht
Voorbeschouwing De Graafschap - TOP Oss

De Graafschap en TOP Oss treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen De Graafschap en TOP Oss in de Eerste Divisie vond plaats op 15 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor TOP Oss. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is De Graafschap favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl TOP Oss slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst De Graafschap 11
Winst TOP Oss 6
Gelijkspel 5
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel De Graafschap op een 17e positie staat, terwijl we TOP Oss terugvinden op de 16e plaats.