Nabeschouwing FC Den Bosch - De Graafschap (2-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 4 november 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt FC Den Bosch het vrijdag 4 november 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - De Graafschap (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Den Bosch en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door A. Buttner, waarmee De Graafschap met 0-1 de leiding nam. FC Den Bosch kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Konings, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut zette V. van den Bogert zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Den Bosch de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ingmar Oostrom, waardoor FC Den Bosch dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Den Bosch - De Graafschap 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt De Graafschap Doelpunt A. Buttner met assist van J. Fortes De Graafschap 0-1
40' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt J. Konings met assist van V. van den Bogert FC Den Bosch 1-1
46' Wissel FC Den Bosch Wissel N. de Groot voor J. van Hedel FC Den Bosch
63' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt V. van den Bogert met assist van D. Verbeek FC Den Bosch 2-1
66' Wissel De Graafschap Wissel C. Benschop voor D. Gravenberch De Graafschap
77' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor P. Brittijn De Graafschap
82' Wissel De Graafschap Wissel H. Acheffay voor B. Onal De Graafschap
83' Wissel De Graafschap Wissel S. Bisselink voor R. Schouten De Graafschap
83' Wissel De Graafschap Wissel M. Kaandorp voor C. Neghli De Graafschap
86' Wissel FC Den Bosch Wissel E. Patoulidis voor D. Verbeek FC Den Bosch
89' Wissel De Graafschap Wissel J. Lammers voor S. de Jong De Graafschap
89' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Lejten voor R. Mulders FC Den Bosch
92' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor A. Buttner De Graafschap
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - De Graafschap
Opstellingen FC Den Bosch - De Graafschap
De opstellingen van FC Den Bosch en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Den Bosch gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jack de Gier
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing FC Den Bosch - De Graafschap

FC Den Bosch en De Graafschap treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en De Graafschap in de Eerste Divisie vond plaats op 25 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is De Graafschap favoriet. 11 keer wist de ploeg van FC Den Bosch te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Den Bosch. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Den Bosch 5
Winst De Graafschap 11
Gelijkspel 6
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Den Bosch op een 15e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 14e plaats.