Nabeschouwing FC Dordrecht - PEC Zwolle (3-0) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 7 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt FC Dordrecht het vrijdag 7 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - PEC Zwolle (3-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Dordrecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Dordrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van A. Balde. FC Dordrecht vergrootte in de 85e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Doesburg op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was A. El Azzouzi van FC Dordrecht die de 3-0 wist te maken in de 87e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robin Hensgens, waardoor FC Dordrecht dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Dordrecht - PEC Zwolle 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt A. Balde met assist van S. Longo FC Dordrecht 1-0
47' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor L. Bossin FC Dordrecht
46' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Van Den Berg PEC Zwolle
62' Wissel FC Dordrecht Wissel B. Reemst voor B. Camara FC Dordrecht
63' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Pinas voor A. Balde FC Dordrecht
63' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor A. Vellios PEC Zwolle
63' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Tutuarima voor M. Bogarde PEC Zwolle
63' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Zitman voor H. Medunjanin PEC Zwolle
66' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Mpindi Landu voor G. Caschili PEC Zwolle
70' Wissel FC Dordrecht Wissel J. van den Avert voor M. Savastano FC Dordrecht
77' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor B. Reemst FC Dordrecht
78' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Guezen voor D. Van Den Berg PEC Zwolle
85' Wissel FC Dordrecht Wissel S. Tremour voor J. Pinas FC Dordrecht
85' Wissel FC Dordrecht Wissel P. Doesburg voor S. Longo FC Dordrecht
85' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt P. Doesburg met assist van S. Tremour FC Dordrecht 2-0
87' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt A. El Azzouzi met assist van J. Schuurman FC Dordrecht 3-0
90' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor T. van den Belt PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - PEC Zwolle
Opstellingen FC Dordrecht - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Dordrecht en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Michele Santoni
Coach Dick Schreuder
Voorbeschouwing FC Dordrecht - PEC Zwolle

FC Dordrecht en PEC Zwolle treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en PEC Zwolle in de Eerste Divisie vond plaats op 27 januari 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is PEC Zwolle favoriet. 5 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor FC Dordrecht. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 4
Winst PEC Zwolle 5
Gelijkspel 5
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 16e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 2e plaats.