Nabeschouwing FC Eindhoven - Willem II (2-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 12 augustus 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt FC Eindhoven het vrijdag 12 augustus 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Louwers Stadion in Eindhoven.

Via de FC Eindhoven - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Eindhoven - Willem II (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Eindhoven en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door E. Rottier, waarmee FC Eindhoven met 1-0 de leiding nam. Willem II kwam in de 76e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Crowley, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 95e minuut zette P. Kestens zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Eindhoven de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marc Nagtegaal, waardoor FC Eindhoven dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Eindhoven - Willem II 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Eindhoven - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt E. Rottier FC Eindhoven 1-0
43' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Crowley Willem II
46' Wissel FC Eindhoven Wissel P. Bogaers voor R. Pedrosa FC Eindhoven
46' Wissel Willem II Wissel J. Bosch voor J. Hornkamp Willem II
46' Wissel Willem II Wissel J. Bokila voor M. Verreth Willem II
61' Wissel FC Eindhoven Wissel P. Kestens voor O. Kokcu FC Eindhoven
68' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor N. Bertrams FC Eindhoven
72' Wissel Willem II Wissel M. de Leeuw voor M. Svensson Willem II
73' Wissel FC Eindhoven Wissel K. Oostenbrink voor E. Rottier FC Eindhoven
76' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Crowley Willem II 1-1
83' Wissel FC Eindhoven Wissel L. Diaby-Fadiga voor N. Bannis FC Eindhoven
83' Wissel FC Eindhoven Wissel J. Ogenia voor S. van Doorm FC Eindhoven
91' Wissel Willem II Wissel J. Schroijen voor N. Doodeman Willem II
94' Gele kaart Willem II Gele kaart voor E. Schouten Willem II
95' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt P. Kestens FC Eindhoven 2-1
96' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Bokila Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting FC Eindhoven - Willem II
Opstellingen FC Eindhoven - Willem II
De opstellingen van FC Eindhoven en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Eindhoven gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Rob Penders
Coach Kevin Hofland
Voorbeschouwing FC Eindhoven - Willem II

FC Eindhoven en Willem II treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Eindhoven en Willem II in de Eerste Divisie vond plaats op 12 april 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 3 keer wist de ploeg van FC Eindhoven te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Eindhoven. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Eindhoven 0
Winst Willem II 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Eindhoven op een 4e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 12e plaats.