Nabeschouwing Helmond Sport - Willem II (1-3) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 14 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Helmond Sport het vrijdag 14 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in SolarUnie Stadion in Helmond.

Via de Helmond Sport - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Helmond Sport - Willem II (1-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Helmond Sport en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner geëindigd in een 1-3 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door J. Bosch, waarmee Willem II met 0-1 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Doodeman op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Willem II, waarmee M. de Leeuw zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 62 minuten deed M. Kaars iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Helmond Sport werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Helmond Sport echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Willem II.

LIVE Helmond Sport - Willem II 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Helmond Sport - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Willem II Doelpunt J. Bosch met assist van M. de Leeuw Willem II 0-1
27' Doelpunt Willem II Doelpunt N. Doodeman met assist van L. Woudenberg Willem II 0-2
46' Wissel Helmond Sport Wissel W. Essanoussi voor G. Culhaci Helmond Sport
48' Doelpunt Willem II Doelpunt M. de Leeuw met assist van D. Crowley Willem II 0-3
56' Wissel Helmond Sport Wissel D. Dassy voor A. Van Keilegom Helmond Sport
56' Wissel Helmond Sport Wissel G. Bosiers voor H. Lorentzen Helmond Sport
62' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt M. Kaars Helmond Sport 1-3
67' Wissel Willem II Wissel J. Hornkamp voor J. Bokila Willem II
67' Wissel Willem II Wissel M. Svensson voor M. de Leeuw Willem II
80' Wissel Helmond Sport Wissel D. Mistrafovic voor E. Lieftink Helmond Sport
85' Wissel Willem II Wissel R. Meerveld voor D. Crowley Willem II
85' Wissel Willem II Wissel J. Schroijen voor N. Doodeman Willem II
90' Wissel Willem II Wissel W. Spieringhs voor J. Bosch Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Helmond Sport - Willem II
Opstellingen Helmond Sport - Willem II
De opstellingen van Helmond Sport en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Helmond Sport gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Kevin Hofland
Voorbeschouwing Helmond Sport - Willem II

Helmond Sport en Willem II treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Gansner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Helmond Sport en Willem II in de Eerste Divisie vond plaats op 22 februari 2014 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 2 keer wist de ploeg van Helmond Sport te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Helmond Sport. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Helmond Sport 0
Winst Willem II 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Helmond Sport op een 17e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 9e plaats.