Nabeschouwing Heracles - De Graafschap (3-2) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 7 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Heracles het vrijdag 7 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Polman Stadion in Almelo.

Via de Heracles - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - De Graafschap (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Heracles en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos geëindigd in een 3-2 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Heracles Almelo kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van E. Hansson. De Graafschap kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. de Jong, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette S. Armenteros zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Heracles Almelo de leiding in de wedstrijd nam.

Na 71 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Gravenberch de 2-2 maakte voor De Graafschap. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Heracles Almelo dat in de 75e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Bruns de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martijn Vos en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Heracles.

LIVE Heracles - De Graafschap 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt E. Hansson met assist van N. Laursen Heracles Almelo 1-0
18' Doelpunt De Graafschap Doelpunt S. de Jong De Graafschap 1-1
34' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor N. Bakboord Heracles Almelo
46' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Mokono voor N. Bakboord Heracles Almelo
46' Wissel De Graafschap Wissel C. Neghli voor G. Korte De Graafschap
49' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt S. Armenteros met assist van E. Hansson Heracles Almelo 2-1
69' Wissel De Graafschap Wissel D. Gravenberch voor S. de Jong De Graafschap
69' Wissel Heracles Almelo Wissel M. Rente voor S. Sonnenberg Heracles Almelo
70' Wissel Heracles Almelo Wissel L. Wehmeyer voor N. Laursen Heracles Almelo
71' Doelpunt De Graafschap Doelpunt D. Gravenberch met assist van R. Schouten De Graafschap 2-2
75' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt T. Bruns met assist van L. Schoofs Heracles Almelo 3-2
87' Wissel Heracles Almelo Wissel O. Kok voor S. Armenteros Heracles Almelo
88' Wissel Heracles Almelo Wissel M. Les voor M. Vejinovic Heracles Almelo
88' Wissel De Graafschap Wissel X. Schenk voor B. Onal De Graafschap
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - De Graafschap
Opstellingen Heracles - De Graafschap
De opstellingen van Heracles en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heracles gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Joannes Gerardus Adrianus Lammers
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing Heracles - De Graafschap

Heracles en De Graafschap treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martijn Vos en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Heracles en De Graafschap elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Winst Heracles 0
Winst De Graafschap 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Heracles op een 1e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 15e plaats.