Nabeschouwing Jong Ajax - NAC Breda (3-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Maandag 12 september 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Jong Ajax het maandag 12 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - NAC Breda (3-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 3-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door J. van der Sande, waarmee NAC Breda met 0-1 de leiding nam. Jong Ajax kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Pierie, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette G. O. Misehouy zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

In de 74e minuut werd S. Hansen van Jong Ajax met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Jong Ajax het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 74e minuut werd S. Agougil van NAC Breda met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Jong Ajax met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Na 81 minuten kwam Jong Ajax op een veiligere 3-1 voorsprong na een goal van Giovanni.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Jong Ajax.

LIVE Jong Ajax - NAC Breda 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt NAC Breda Doelpunt J. van der Sande met assist van B. Lucassen NAC Breda 0-1
37' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor A. van Axel Dongen Jong Ajax
46' Wissel Jong Ajax Wissel M. Milovanovic voor D. Jermoumi Jong Ajax
46' Wissel NAC Breda Wissel M. Rutten voor B. Lucassen NAC Breda
48' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt K. Pierie Jong Ajax 1-1
59' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt G. O. Misehouy met assist van S. Hansen Jong Ajax 2-1
69' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor M. Milovanovic Jong Ajax
73' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor E. Banzuzi NAC Breda
74' Rode kaart Jong Ajax Rode kaart voor S. Hansen Jong Ajax
74' Rode kaart NAC Breda Rode kaart voor S. Agougil NAC Breda
78' Wissel Jong Ajax Wissel Giovanni voor G. O. Misehouy Jong Ajax
81' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Giovanni Jong Ajax 3-1
82' Wissel NAC Breda Wissel T. Marijnissen voor K. de Rooij NAC Breda
82' Wissel NAC Breda Wissel C. Herrmann voor E. Banzuzi NAC Breda
82' Wissel NAC Breda Wissel J. Vet voor O. Velanas NAC Breda
83' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor K. Pierie Jong Ajax
90' Wissel NAC Breda Wissel B. van Schuppen voor T. Velthuis NAC Breda
93' Wissel Jong Ajax Wissel J. Kjaer voor P. Delgado Jong Ajax
96' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor J. Vet NAC Breda
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - NAC Breda
Opstellingen Jong Ajax - NAC Breda
De opstellingen van Jong Ajax en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Robert Molenaar
Voorbeschouwing Jong Ajax - NAC Breda

Jong Ajax en NAC Breda treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en NAC Breda in de Eerste Divisie vond plaats op 1 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Jong Ajax als NAC Breda wisten 4 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 4
Winst NAC Breda 4
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 9e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 7e plaats.