Nabeschouwing Jong Ajax - Willem II (1-2) || Eerste Divisie 2022/2023

Maandag 31 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Jong Ajax het maandag 31 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Willem II (1-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos geëindigd in een 1-2 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door S. Hansen, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. Willem II kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Bokila, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 75e minuut zette L. Woudenberg zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Willem II de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martijn Vos, waardoor Willem II dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong Ajax - Willem II 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt S. Hansen met assist van K. Hlynsson Jong Ajax 1-0
29' Wissel Willem II Wissel J. Bokila voor J. Hornkamp Willem II
46' Wissel Willem II Wissel M. Svensson voor M. de Leeuw Willem II
48' Doelpunt Willem II Doelpunt J. Bokila met assist van K. Lamprou Willem II 1-1
71' Wissel Jong Ajax Wissel J. Banel voor M. Milovanovic Jong Ajax
71' Wissel Willem II Wissel R. Meerveld voor D. Crowley Willem II
71' Wissel Willem II Wissel J. Schroijen voor N. Doodeman Willem II
75' Doelpunt Willem II Doelpunt L. Woudenberg met assist van M. Svensson Willem II 1-2
77' Wissel Jong Ajax Wissel D. Jermoumi voor G. O. Misehouy Jong Ajax
81' Wissel Willem II Wissel E. Kabangu voor J. Bokila Willem II
87' Wissel Jong Ajax Wissel Giovanni voor Y. Regeer Jong Ajax
87' Wissel Jong Ajax Wissel J. Kjaer voor S. Hansen Jong Ajax
89' Gele kaart Willem II Gele kaart voor M. Verreth Willem II
91' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor K. Fitz-Jim Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Willem II
Opstellingen Jong Ajax - Willem II
De opstellingen van Jong Ajax en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Kevin Hofland
Voorbeschouwing Jong Ajax - Willem II

Jong Ajax en Willem II treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martijn Vos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Willem II in de Eerste Divisie vond plaats op 30 maart 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 1 keer wist de ploeg van Jong Ajax te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Jong Ajax. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 0
Winst Willem II 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 13e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 8e plaats.