Nabeschouwing Jong AZ - PEC Zwolle (2-3) || Eerste Divisie 2022/2023

Maandag 12 september 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Jong AZ het maandag 12 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - PEC Zwolle (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer geëindigd in een 2-3 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van F. Stam zette PEC Zwolle op een 0-1 voorsprong in de 24e minuut van de wedstrijd. PEC Zwolle kreeg via B. van Polen in de 28e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Luuk Timmer de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Door een benutte penalty kwam Jong AZ vervolgens op 1-1. Het was Y. Barasi die vanaf 11 meter wist te scoren in de 36e minuut.

In de 48e minuut was het Jong AZ dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van I. Griffith. Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Y. Taha de 2-2 maakte namens PEC Zwolle. PEC Zwolle kwam op voorsprong nadat D. Huiberts de 2-3 wist te maken na 67 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luuk Timmer en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE Jong AZ - PEC Zwolle 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Eigen doelpunt PEC Zwolle Eigen doelpunt F. Stam PEC Zwolle 0-1
27' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor S. Westerveld Jong AZ
28' Penalty gemist PEC Zwolle Penalty gemist B. van Polen PEC Zwolle
32' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor R. van den Berg PEC Zwolle
35' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
36' Penalty Jong AZ Penalty Y. Barasi Jong AZ 1-1
48' Doelpunt Jong AZ Doelpunt I. Griffith met assist van S. Allouch Jong AZ 2-1
49' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor M. Engel Jong AZ
61' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Y. Taha met assist van D. Huiberts PEC Zwolle 2-2
64' Wissel Jong AZ Wissel E. Poku voor Y. Barasi Jong AZ
64' Wissel Jong AZ Wissel D. Reverson voor F. De Jong Jong AZ
64' Wissel Jong AZ Wissel J. Addai voor I. Griffith Jong AZ
64' Wissel Jong AZ Wissel N. Twisk voor P. Koopmeiners Jong AZ
64' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Tutuarima voor M. Bogarde PEC Zwolle
64' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor D. Van Den Berg PEC Zwolle
64' Wissel PEC Zwolle Wissel A. Vellios voor Y. Taha PEC Zwolle
67' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt D. Huiberts met assist van J. Tutuarima PEC Zwolle 2-3
68' Wissel Jong AZ Wissel S. Dekkers voor M. Engel Jong AZ
81' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Chirino voor D. Huiberts PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - PEC Zwolle
Opstellingen Jong AZ - PEC Zwolle
De opstellingen van Jong AZ en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.