Nabeschouwing PEC Zwolle - De Graafschap (2-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Zondag 7 augustus 2022 - 12:15 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt PEC Zwolle het zondag 7 augustus 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - De Graafschap (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen PEC Zwolle en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door T. van den Belt, waarmee PEC Zwolle met 1-0 de leiding nam. De Graafschap kwam in de 76e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Benschop, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 78e minuut zette A. Vellios zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee PEC Zwolle de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor PEC Zwolle dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PEC Zwolle - De Graafschap 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Wissel De Graafschap Wissel X. Schenk voor A. Buttner De Graafschap
34' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt T. van den Belt met assist van B. van Hintum PEC Zwolle 1-0
55' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor X. Schenk De Graafschap
55' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor H. Bouihrouchane De Graafschap
62' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor C. Mpindi Landu PEC Zwolle
63' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Van Den Berg voor T. Mrkonjic PEC Zwolle
63' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Huiberts voor Y. Taha PEC Zwolle
69' Wissel De Graafschap Wissel B. Onal voor G. Korte De Graafschap
69' Wissel De Graafschap Wissel C. Benschop voor D. Haen De Graafschap
69' Wissel De Graafschap Wissel A. van der Heiden voor H. Bouihrouchane De Graafschap
76' Doelpunt De Graafschap Doelpunt C. Benschop met assist van A. van der Heiden De Graafschap 1-1
76' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor G. Kastaneer PEC Zwolle
78' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt A. Vellios met assist van B. van Hintum PEC Zwolle 2-1
82' Wissel De Graafschap Wissel S. de Jong voor C. Neghli De Graafschap
83' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor T. van den Belt PEC Zwolle
89' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Kaparos voor A. Vellios PEC Zwolle
89' Wissel PEC Zwolle Wissel R. van den Berg voor J. Tutuarima PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - De Graafschap
Opstellingen PEC Zwolle - De Graafschap
De opstellingen van PEC Zwolle en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.