Nabeschouwing PEC Zwolle - Heracles (3-2) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 14 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt PEC Zwolle het vrijdag 14 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Heracles (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen PEC Zwolle en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 3-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door G. Kastaneer, waarmee PEC Zwolle met 1-0 de leiding nam. PEC Zwolle vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Thy op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut volgde een derde treffer van PEC Zwolle, waarmee L. Thy zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 47 minuten deed S. Armenteros iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Heracles Almelo werd verkleind tot 3-1. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Heracles Almelo dat in de 88e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat R. Cicilia de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rob Dieperink bij een 3-2 eindstand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE PEC Zwolle - Heracles 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt G. Kastaneer met assist van D. Van Den Berg PEC Zwolle 1-0
34' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van L. Gorlich PEC Zwolle 2-0
36' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van G. Kastaneer PEC Zwolle 3-0
38' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor G. Kastaneer PEC Zwolle
38' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor M. Vejinovic Heracles Almelo
42' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor L. Gorlich PEC Zwolle
47' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt S. Armenteros met assist van M. Brouwer Heracles Almelo 3-1
46' Wissel Heracles Almelo Wissel M. Ibrahimoglu voor M. Vejinovic Heracles Almelo
57' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Caschili voor Y. Taha PEC Zwolle
62' Wissel PEC Zwolle Wissel M. Bogarde voor L. Gorlich PEC Zwolle
62' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Scheperman voor T. Bruns Heracles Almelo
62' Wissel Heracles Almelo Wissel M. Les voor R. Roosken Heracles Almelo
63' Wissel Heracles Almelo Wissel R. Cicilia voor L. Schoofs Heracles Almelo
76' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Tutuarima voor D. Van Den Berg PEC Zwolle
76' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Chirino voor H. Medunjanin PEC Zwolle
76' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Kaparos voor B. van Hintum PEC Zwolle
88' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt R. Cicilia met assist van S. Armenteros Heracles Almelo 3-2
95' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Sonnenberg voor N. Bakboord Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Heracles
Opstellingen PEC Zwolle - Heracles
De opstellingen van PEC Zwolle en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Dick Schreuder
Coach Joannes Gerardus Adrianus Lammers
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Heracles

PEC Zwolle en Heracles treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat PEC Zwolle en Heracles elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Winst PEC Zwolle 0
Winst Heracles 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 2e positie staat, terwijl we Heracles terugvinden op de 1e plaats.