Nabeschouwing PEC Zwolle - MVV Maastricht (0-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 28 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt PEC Zwolle het vrijdag 28 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen MVV Maastricht. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - MVV Maastricht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - MVV Maastricht (0-1)

Het Eerste Divisie duel tussen PEC Zwolle en MVV Maastricht is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 0-1 overwinning voor MVV Maastricht. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door S. Blummel, waarmee MVV Maastricht met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name PEC Zwolle dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van MVV Maastricht.

LIVE PEC Zwolle - MVV Maastricht 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - MVV Maastricht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Mpindi Landu voor D. Huiberts PEC Zwolle
36' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor H. Medunjanin PEC Zwolle
37' Doelpunt MVV Maastricht Doelpunt S. Blummel met assist van R. van Bommel MVV Maastricht 0-1
46' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Tutuarima voor D. Van Den Berg PEC Zwolle
57' Gele kaart MVV Maastricht Gele kaart voor R. Van Helden MVV Maastricht
63' Gele kaart MVV Maastricht Gele kaart voor M. Remans MVV Maastricht
69' Wissel MVV Maastricht Wissel D. Rocha Livramento voor R. van Bommel MVV Maastricht
72' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Caschili voor L. Thy PEC Zwolle
72' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Lagsir voor M. Bogarde PEC Zwolle
72' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor H. Medunjanin PEC Zwolle
76' Gele kaart MVV Maastricht Gele kaart voor M. Kleinen MVV Maastricht
87' Wissel MVV Maastricht Wissel T. van Bommel voor M. Remans MVV Maastricht
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - MVV Maastricht
Opstellingen PEC Zwolle - MVV Maastricht
De opstellingen van PEC Zwolle en MVV Maastricht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en MVV Maastricht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PEC Zwolle - MVV Maastricht

PEC Zwolle en MVV Maastricht treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en MVV Maastricht in de Eerste Divisie vond plaats op 17 februari 2012 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is PEC Zwolle favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl MVV Maastricht slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 7
Winst MVV Maastricht 4
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 2e positie staat, terwijl we MVV Maastricht terugvinden op de 3e plaats.