Nabeschouwing Telstar - Roda JC (2-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 14 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Telstar het vrijdag 14 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in BUKO Stadion in Velsen.

Via de Telstar - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Telstar - Roda JC (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Telstar en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-1 overwinning voor Telstar. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door D. Min, waarmee Telstar met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 15e minuut voor dat Telstar via G. Plet op 2-0 kwam te staan. In de 94e minuut wist Roda JC Kerkrade de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Vente. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Roda JC Kerkrade kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor Telstar dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Telstar - Roda JC 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Telstar - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Telstar Doelpunt D. Min met assist van D. Blackson Telstar 1-0
15' Penalty Telstar Penalty G. Plet Telstar 2-0
54' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. van der Heide voor L. Daneels Roda JC Kerkrade
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel G. Joppen voor B. Reith Roda JC Kerkrade
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel P. T. Sieben voor L. Hartjes Roda JC Kerkrade
73' Wissel Telstar Wissel M. Ainsalu voor G. Plet Telstar
89' Wissel Telstar Wissel N. Van Wetten voor T. Overtoom Telstar
94' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Vente Roda JC Kerkrade 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Telstar - Roda JC
Opstellingen Telstar - Roda JC
De opstellingen van Telstar en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Telstar gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Telstar - Roda JC

Telstar en Roda JC treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Telstar en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 6 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 5 keer wist de ploeg van Telstar te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Telstar. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Telstar 3
Winst Roda JC 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Telstar op een 13e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 5e plaats.