Nabeschouwing TOP Oss - PEC Zwolle (0-5) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 4 november 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt TOP Oss het vrijdag 4 november 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Frans Heesen Stadion in Oss.

Via de TOP Oss - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing TOP Oss - PEC Zwolle (0-5)

Het Eerste Divisie duel tussen TOP Oss en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 0-5 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Y. Taha, waarmee PEC Zwolle met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Thy op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut volgde een derde treffer van PEC Zwolle, waarmee D. Chirino zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam PEC Zwolle geen gas terug, waardoor in de 84e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van L. Thy. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor PEC Zwolle. Deze werd gescoord door T. van den Belt in de 92e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens bij een 0-5 eindstand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE TOP Oss - PEC Zwolle 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd TOP Oss - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Y. Taha met assist van T. van den Belt PEC Zwolle 0-1
28' Wissel TOP Oss Wissel J. J. Sanches voor T. David TOP Oss
33' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy PEC Zwolle 0-2
35' Gele kaart TOP Oss Gele kaart voor R. Dekker TOP Oss
46' Wissel TOP Oss Wissel T. Lake voor J. van der Sluijs TOP Oss
64' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Chirino voor L. Gorlich PEC Zwolle
65' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Lagsir voor Y. Taha PEC Zwolle
66' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt D. Chirino met assist van R. van den Berg PEC Zwolle 0-3
69' Wissel TOP Oss Wissel K. Leidsman voor R. Dekker TOP Oss
72' Gele kaart TOP Oss Gele kaart voor T. Lake TOP Oss
77' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Zitman voor T. Mrkonjic PEC Zwolle
78' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Hintum PEC Zwolle
84' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van S. Lagsir PEC Zwolle 0-4
85' Wissel PEC Zwolle Wissel J. Kaparos voor D. Van Den Berg PEC Zwolle
85' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Kersten voor R. van den Berg PEC Zwolle
92' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt T. van den Belt met assist van B. van Hintum PEC Zwolle 0-5
Video hoogtepunten en samenvatting TOP Oss - PEC Zwolle
Opstellingen TOP Oss - PEC Zwolle
De opstellingen van TOP Oss en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat TOP Oss gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Kristof Aelbrecht
Formatie 3-4-1-2
Coach Dick Schreuder
Voorbeschouwing TOP Oss - PEC Zwolle

TOP Oss en PEC Zwolle treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen TOP Oss en PEC Zwolle in de Eerste Divisie vond plaats op 19 maart 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor TOP Oss. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is TOP Oss favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst TOP Oss 6
Winst PEC Zwolle 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel TOP Oss op een 18e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 3e plaats.