Nabeschouwing Willem II - Jong AZ (1-0) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 16 september 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Willem II het vrijdag 16 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - Jong AZ (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Willem II en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 1-0 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 81e minuut door P. Llonch, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Willem II dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Martens, waardoor Willem II de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Willem II - Jong AZ 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

59' Wissel Willem II Wissel J. Bokila voor M. de Leeuw Willem II
60' Wissel Willem II Wissel E. Kabangu voor N. Doodeman Willem II
60' Wissel Willem II Wissel T. Lesquoy voor L. Woudenberg Willem II
66' Wissel Jong AZ Wissel M. Meerdink voor F. De Jong Jong AZ
66' Wissel Jong AZ Wissel R. Kewal voor I. Griffith Jong AZ
70' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor N. Twisk Jong AZ
76' Wissel Willem II Wissel J. Schroijen voor M. Svensson Willem II
78' Wissel Jong AZ Wissel L. Schouten voor N. Twisk Jong AZ
81' Doelpunt Willem II Doelpunt P. Llonch met assist van E. Kabangu Willem II 1-0
84' Wissel Jong AZ Wissel J. Pynadath voor M. Engel Jong AZ
87' Wissel Willem II Wissel M. Verreth voor D. Crowley Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - Jong AZ
Opstellingen Willem II - Jong AZ
De opstellingen van Willem II en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.