Nabeschouwing Willem II - Telstar (2-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 19 augustus 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Willem II het vrijdag 19 augustus 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Telstar. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - Telstar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - Telstar (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Willem II en Telstar is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 2-1 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door M. Verreth, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. Telstar kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Plet, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 74e minuut zette M. Svensson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Willem II de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, waardoor Willem II dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Willem II - Telstar 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - Telstar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Verreth Willem II 1-0
58' Doelpunt Telstar Doelpunt G. Plet met assist van C. Seedorf Telstar 1-1
60' Wissel Willem II Wissel D. Crowley voor J. Hornkamp Willem II
65' Wissel Telstar Wissel D. Blackson voor J. Mulder Telstar
65' Wissel Telstar Wissel J. Kruiver voor Y. Liesdek Telstar
67' Gele kaart Willem II Gele kaart voor P. Llonch Willem II
72' Wissel Telstar Wissel Y. Boussakou voor C. Seedorf Telstar
74' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Svensson Willem II 2-1
79' Wissel Willem II Wissel J. Bokila voor M. de Leeuw Willem II
79' Wissel Willem II Wissel J. Bosch voor M. Svensson Willem II
80' Wissel Telstar Wissel R. Smit voor K. Blommestijn Telstar
81' Wissel Telstar Wissel J. Soares voor M. Ainsalu Telstar
84' Gele kaart Willem II Gele kaart voor M. Verreth Willem II
86' Wissel Willem II Wissel D. Mathieu voor N. Doodeman Willem II
87' Wissel Willem II Wissel W. Spieringhs voor M. Verreth Willem II
88' Gele kaart Telstar Gele kaart voor J. Soares Telstar
90' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Mathieu Willem II
96' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Smits Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - Telstar
Opstellingen Willem II - Telstar
De opstellingen van Willem II en Telstar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Telstar zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Kevin Hofland
Coach Mike Snoei
Voorbeschouwing Willem II - Telstar

Willem II en Telstar treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en Telstar in de Eerste Divisie vond plaats op 21 april 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Willem II als Telstar wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Willem II 2
Winst Telstar 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 13e positie staat, terwijl we Telstar terugvinden op de 15e plaats.