Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (0-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 29 maart 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt ADO Den Haag het vrijdag 29 maart 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (0-2)

Het Eerste Divisie duel tussen ADO Den Haag en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 0-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Romano Postema, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 65e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Thom van Bergen op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

LIVE ADO Den Haag - FC Groningen 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Luciano Valente FC Groningen 0-1
24' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Matteo Waem ADO Den Haag
37' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Thom van Bergen FC Groningen
60' Wissel ADO Den Haag Wissel J. van der Sande voor Daryl van Mieghem ADO Den Haag
65' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Thom van Bergen met assist van Johan Hove FC Groningen 0-2
76' Wissel ADO Den Haag Wissel Silvinho Esajas voor Jari Vlak ADO Den Haag
76' Wissel ADO Den Haag Wissel Jerry van Wolfgang voor Amir Absalem ADO Den Haag
80' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Leandro Bacuna  FC Groningen
85' Wissel FC Groningen Wissel T. Blokzijl voor Thom van Bergen FC Groningen
85' Wissel FC Groningen Wissel Rui Mendes voor Luciano Valente FC Groningen
87' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Hidde Jurjus FC Groningen
89' Wissel ADO Den Haag Wissel Maikey Houwaart voor Henri Koudossou ADO Den Haag
89' Wissel ADO Den Haag Wissel Malik Sellouki voor Lasse Vigen ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - FC Groningen
Opstellingen ADO Den Haag - FC Groningen
De opstellingen van ADO Den Haag en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

ADO Den Haag en FC Groningen treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Groningen in de Eerste Divisie vond plaats op 15 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor ADO Den Haag. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is ADO Den Haag favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 1
Winst FC Groningen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 4e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 3e plaats.