Nabeschouwing De Graafschap - Jong AZ (2-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 29 maart 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt De Graafschap het vrijdag 29 maart 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - Jong AZ (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Martin Perez geëindigd in een 2-1 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Basar Önal, waarmee De Graafschap met 1-0 de leiding nam. Jong AZ kwam in de 75e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Jorn Berkhout, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 94e minuut zette Xandro Schenk zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee De Graafschap de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Perez, waardoor De Graafschap dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE De Graafschap - Jong AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Donny Warmerdam De Graafschap
26' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Basar Önal met assist van Simon Colyn De Graafschap 1-0
46' Wissel Jong AZ Wissel Jorn Berkhout voor J. van Aken Jong AZ
66' Wissel De Graafschap Wissel Tristan van Gilst voor Basar Önal De Graafschap
66' Wissel De Graafschap Wissel Anis Yadir voor Mimoun Mahi De Graafschap
71' Wissel Jong AZ Wissel Tom Kerssens voor Nick Koster Jong AZ
72' Wissel Jong AZ Wissel Loek Postma voor Dave Kwakman Jong AZ
73' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Ralf Seuntjens De Graafschap
75' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Jorn Berkhout met assist van Tom Kerssens Jong AZ 1-1
75' Wissel De Graafschap Wissel Devin Haen  voor Ralf Seuntjens De Graafschap
79' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Ro-Zangelo Daal Jong AZ
84' Wissel De Graafschap Wissel Rio Hillen voor Alexander Büttner De Graafschap
85' Wissel Jong AZ Wissel Sem Dekkers voor Gonçalo Esteves Jong AZ
85' Wissel De Graafschap Wissel D. Flakus Bosilj voor Simon Colyn De Graafschap
94' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Xandro Schenk met assist van Tristan van Gilst De Graafschap 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - Jong AZ
Opstellingen De Graafschap - Jong AZ
De opstellingen van De Graafschap en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.