Nabeschouwing De Graafschap - Telstar (5-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 12 april 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt De Graafschap het vrijdag 12 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Telstar. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - Telstar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - Telstar (5-1)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en Telstar is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 5-1 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Alex Plat, waarmee Telstar met 0-1 de leiding nam. De Graafschap kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Simon Colyn, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 40e minuut zette Xandro Schenk zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee De Graafschap de leiding in de wedstrijd nam.

Na 84 minuten werd de voorsprong voor De Graafschap vergroot nadat Donny Warmerdam de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 91e minuut nadat Xandro Schenk namens De Graafschap de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 93e minuut en kwam op naam te staan van De Graafschap speler Tristan van Gilst, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robin Hensgens bij een 5-1 eindstand in het voordeel van De Graafschap.

LIVE De Graafschap - Telstar 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - Telstar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Telstar Doelpunt Alex Plat met assist van Mohammed Tahiri Telstar 0-1
27' Wissel De Graafschap Wissel Maas Willemsen voor Joran Hardeman De Graafschap
30' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Simon Colyn met assist van Basar Önal De Graafschap 1-1
32' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Levi Schoppema De Graafschap
35' Wissel De Graafschap Wissel D. Flakus Bosilj voor Mimoun Mahi De Graafschap
40' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Xandro Schenk met assist van Jeffry Fortes De Graafschap 2-1
46' Wissel Telstar Wissel Youssef El Kachati voor Mees Kaandorp Telstar
62' Wissel Telstar Wissel Danny Bakker voor Tim van de Loo Telstar
62' Wissel Telstar Wissel Zakaria Eddahchouri voor Cain Seedorf Telstar
71' Wissel De Graafschap Wissel Devin Haen  voor Ralf Seuntjens De Graafschap
72' Wissel Telstar Wissel Danzell Gravenberch voor Mohammed Tahiri Telstar
72' Wissel De Graafschap Wissel Lion Kaak voor Simon Colyn De Graafschap
78' Gele kaart Telstar Gele kaart voor Mitch Apau  Telstar
80' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor D. Flakus Bosilj De Graafschap
83' Wissel De Graafschap Wissel Tristan van Gilst voor Philip Brittijn De Graafschap
83' Wissel De Graafschap Wissel Stan Wevers voor Basar Önal De Graafschap
83' Wissel Telstar Wissel Christos Giousis voor Alex Plat Telstar
84' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Donny Warmerdam met assist van D. Flakus Bosilj De Graafschap 3-1
91' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Xandro Schenk met assist van Devin Haen  De Graafschap 4-1
93' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Tristan van Gilst met assist van Levi Schoppema De Graafschap 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - Telstar
Opstellingen De Graafschap - Telstar
De opstellingen van De Graafschap en Telstar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Telstar zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.