Nabeschouwing FC Dordrecht - Telstar (2-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 8 maart 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Dordrecht het vrijdag 8 maart 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Telstar. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - Telstar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - Telstar (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en Telstar is onder leiding van scheidsrechter Klass Clerkx geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Dordrecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door D. Mbayo, waarmee FC Dordrecht met 1-0 de leiding nam. FC Dordrecht vergrootte in de 83e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rocco Robert Shein op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Dordrecht.

LIVE FC Dordrecht - Telstar 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - Telstar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt D. Mbayo met assist van Shiloh ’t Zand FC Dordrecht 1-0
31' Wissel Telstar Wissel Mees Kaandorp voor Tom Overtoom Telstar
46' Wissel Telstar Wissel Cain Seedorf voor Christos Giousis Telstar
46' Wissel Telstar Wissel Joey Houweling voor Ronald Koeman Jr. Telstar
62' Wissel FC Dordrecht Wissel Rene Kriwak voor Oluwakorede Osundina FC Dordrecht
74' Wissel FC Dordrecht Wissel Rocco Robert Shein voor Tim Receveur FC Dordrecht
74' Wissel FC Dordrecht Wissel Ruben Kluivert voor D. Mbayo FC Dordrecht
78' Wissel Telstar Wissel Quinten van den Heerik voor Tim van de Loo Telstar
83' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt Rocco Robert Shein met assist van Rene Kriwak FC Dordrecht 2-0
84' Wissel Telstar Wissel Mohammed Tahiri voor Youssef El Kachati Telstar
86' Wissel FC Dordrecht Wissel Daniel van Vianen voor Mathis Suray FC Dordrecht
87' Wissel FC Dordrecht Wissel Ilias Bronkhorst voor Léo Seydoux FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - Telstar
Opstellingen FC Dordrecht - Telstar
De opstellingen van FC Dordrecht en Telstar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Telstar zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing FC Dordrecht - Telstar

FC Dordrecht en Telstar treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Klass Clerkx en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en Telstar in de Eerste Divisie vond plaats op 15 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Dordrecht. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Telstar favoriet. 13 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor FC Dordrecht. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 12
Winst Telstar 13
Gelijkspel 10
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 4e positie staat, terwijl we Telstar terugvinden op de 17e plaats.