Nabeschouwing FC Eindhoven - Roda JC (1-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 6 november 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Eindhoven het maandag 6 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Louwers Stadion in Eindhoven.

Via de FC Eindhoven - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Eindhoven - Roda JC (1-1)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Eindhoven en Roda JC geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 12 minuten. Mawouna Amevor maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Eindhoven vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Roda JC Kerkrade kwam na 59 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Wesley Spieringhs, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Eindhoven - Roda JC 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Eindhoven - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Boyd Reith Roda JC Kerkrade
12' Penalty FC Eindhoven Penalty Mawouna Amevor FC Eindhoven 1-0
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Rodney Kongolo voor Fabio Sposito Roda JC Kerkrade
51' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor August Priske FC Eindhoven
54' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Walid Ould-Chikh voor Teun Bijleveld Roda JC Kerkrade
59' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Wesley Spieringhs met assist van Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade 1-1
71' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor Jasper Dahlhaus FC Eindhoven
71' Wissel FC Eindhoven Wissel David Garden voor August Priske FC Eindhoven
78' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lucas Beerten voor Enrique Peña Zauner Roda JC Kerkrade
82' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Metehan Güçlü voor Maximilian Schmid Roda JC Kerkrade
85' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Lennerd Daneels Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting FC Eindhoven - Roda JC
Opstellingen FC Eindhoven - Roda JC
De opstellingen van FC Eindhoven en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Eindhoven gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach WIllem Weijs
Coach Bas Sibum
Voorbeschouwing FC Eindhoven - Roda JC

FC Eindhoven en Roda JC treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Eindhoven en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 5 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Eindhoven. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 5 keer wist de ploeg van FC Eindhoven te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor FC Eindhoven. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Eindhoven 1
Winst Roda JC 5
Gelijkspel 6
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Eindhoven op een 8e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 1e plaats.