Nabeschouwing FC Emmen - SC Cambuur (2-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 23 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Emmen het vrijdag 23 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - SC Cambuur (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Emmen en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Maikel Kieftenbeld, waarmee FC Emmen met 1-0 de leiding nam. FC Emmen vergrootte in de 75e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Joey Konings op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Emmen.

LIVE FC Emmen - SC Cambuur 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Maikel Kieftenbeld met assist van Joey Konings FC Emmen 1-0
46' Wissel SC Cambuur Wissel Marco Tol voor Sturla Ottesen SC Cambuur
49' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Remco Balk SC Cambuur
51' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Lucas Bernadou FC Emmen
55' Wissel SC Cambuur Wissel Agustin Anello voor Milan Smit SC Cambuur
55' Wissel SC Cambuur Wissel Matthias Nartey voor Fedde De Jong SC Cambuur
71' Wissel SC Cambuur Wissel Jeremy Van Mullem voor Remco Balk SC Cambuur
74' Wissel FC Emmen Wissel Patrick Brouwer voor Desley Ubbink FC Emmen
74' Wissel FC Emmen Wissel Bradly van Hoeven voor Vicente Besuijen FC Emmen
75' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Joey Konings met assist van Bradly van Hoeven FC Emmen 2-0
80' Wissel SC Cambuur Wissel Wiebe Kooistra voor Daniel van Kaam SC Cambuur
81' Wissel FC Emmen Wissel Maarten Pouwels voor Joey Konings FC Emmen
83' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Roberts Uldrikis SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - SC Cambuur
Opstellingen FC Emmen - SC Cambuur
De opstellingen van FC Emmen en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing FC Emmen - SC Cambuur

FC Emmen en SC Cambuur treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en SC Cambuur in de Eerste Divisie vond plaats op 11 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is SC Cambuur favoriet. 11 keer wist de ploeg van FC Emmen te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor FC Emmen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 7
Winst SC Cambuur 11
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 13e positie staat, terwijl we SC Cambuur terugvinden op de 7e plaats.