Nabeschouwing FC Groningen - Jong AZ (4-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 26 januari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Groningen het vrijdag 26 januari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Jong AZ (4-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Groningen en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 4-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Ernest Poku, waarmee Jong AZ met 0-1 de leiding nam. FC Groningen kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Johan Hove, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam FC Groningen vervolgens op 2-1. Het was Romano Postema die vanaf 11 meter wist te scoren in de 27e minuut. In de 60e minuut scoorde FC Groningen via Enoch Mastoras, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 61 minuten werd de voorsprong voor FC Groningen vergroot nadat Romano Postema de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-1 winst voor FC Groningen.

LIVE FC Groningen - Jong AZ 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Ernest Poku met assist van Kees Smit Jong AZ 0-1
22' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Johan Hove met assist van Wouter Prins FC Groningen 1-1
27' Penalty FC Groningen Penalty Romano Postema FC Groningen 2-1
27' Wissel Jong AZ Wissel K. Zeggen voor Jong AZ
46' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Damienus Reverson Ernest Poku Jong AZ
57' Wissel Jong AZ Wissel Sem Dekkers voor Jong AZ
59' Wissel Jong AZ Wissel Jurre van Aken voor Gonçalo Esteves Jong AZ
60' Wissel Jong AZ Wissel Tom Kerssens voor Mexx Meerdink Jong AZ
60' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Enoch Mastoras met assist van Kees Smit FC Groningen
61' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Thom van Bergen FC Groningen 3-1
70' Wissel FC Groningen Wissel Thom van Bergen voor FC Groningen 4-1
73' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Rui Mendes Jorg Schreuders Jong AZ
78' Wissel Jong AZ Wissel Nick Koster voor Ricuenio Kewal Jong AZ
78' Wissel FC Groningen Wissel Damienus Reverson voor FC Groningen
79' Wissel FC Groningen Wissel Tika de Jonge voor Luciano Valente FC Groningen
79' Wissel FC Groningen Wissel Kristian Stromland Lien voor Thom van Bergen FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel Fofin Turay voor Romano Postema FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Jong AZ
Opstellingen FC Groningen - Jong AZ
De opstellingen van FC Groningen en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.