Nabeschouwing FC Groningen - NAC Breda (1-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Zondag 7 april 2024 - 12:15 uur



In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Groningen het zondag 7 april 2024 om 12:15 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - NAC Breda (1-1)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Groningen en NAC Breda geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. NAC Breda kreeg in de 49e minuut een strafschop toegekend, die door Dominik Janosek werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 49 minuten was het Manel Royo die NAC Breda op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Johan Hove namens FC Groningen in de 66e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - NAC Breda
Goals
1
1
Balbezit
56%
44%
Gele kaarten
1
4
Schoten totaal
16
8
Schoten op doel
3
4
Aanvallen
252
197
Gevaarlijke aanvallen
144
73
Passes
499
398
Overtredingen
14
13
Buitenspel
1
1
Corners
4
2
Wissels
4
2
LIVE FC Groningen - NAC Breda 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
16' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Aimé Omgba NAC Breda
37' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Marco Rente FC Groningen
49' Penalty gemist NAC Breda Penalty gemist Dominik Janosek Dominik Janosek NAC Breda
49' Doelpunt NAC Breda Doelpunt Manel Royo met assist van Matthew Garbett NAC Breda 0-1
66' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Johan Hove met assist van Marco Rente FC Groningen 1-1
71' Wissel FC Groningen Wissel T. Blokzijl voor Isak Dybvik Määttä FC Groningen
78' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Fredrik Oldrup Jensen NAC Breda
79' Wissel NAC Breda Wissel B. van Schuppen voor Aimé Omgba NAC Breda
81' Wissel FC Groningen Wissel Rui Mendes voor Laros Duarte FC Groningen
81' Wissel FC Groningen Wissel Noam Emeran voor Luciano Valente FC Groningen
84' Wissel NAC Breda Wissel Martin Koscelník voor Fredrik Oldrup Jensen NAC Breda
88' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Jan Van den Bergh NAC Breda
90' Wissel FC Groningen Wissel Nils Eggens voor Thom van Bergen FC Groningen
93' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Cuco Martina  NAC Breda
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - NAC Breda
Opstellingen FC Groningen - NAC Breda
De opstellingen van FC Groningen en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Dick Lukkien
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
44 Jasper Meijster K
45 Dirk Baron K
20 Thijmen Blokzijl V
26 Daniël Beukers V
67 V
47 Tika de Jonge M
4 Joey Pelupessy M
38 Kian Slor A
27 Rui-Jorge Monteiro Mendes A
57 A
22 Noam Emeran A
Formatie 4-2-3-1
Coach Jean-Paul van Gastel
Voorbeschouwing FC Groningen - NAC Breda

FC Groningen en NAC Breda treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en NAC Breda in de Eerste Divisie vond plaats op 6 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor NAC Breda. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is NAC Breda favoriet. 1 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Groningen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 0
Winst NAC Breda 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 3e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Groningen - NAC Breda Opstelling FC Groningen Opstelling NAC Breda Live FC Groningen - NAC Breda Live FC Groningen - NAC Breda kijken FC Groningen - NAC Breda kijken Live FC Groningen - NAC Breda stream FC Groningen - NAC Breda Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - NAC Breda Uitslag FC Groningen - NAC Breda Statistieken FC Groningen - NAC Breda Eerste Divisie 2023/2024 FC Groningen - NAC Breda wedden FC Groningen - NAC Breda gokken FC Groningen - NAC Breda Unibet