Nabeschouwing Jong Ajax - FC Den Bosch (0-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 8 april 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong Ajax het maandag 8 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - FC Den Bosch (0-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Thomas Hardeman geëindigd in een 0-2 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door Kacper Kostorz, waarmee FC Den Bosch met 0-1 de leiding nam. FC Den Bosch vergrootte in de 62e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Kacper Kostorz op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor FC Den Bosch.

LIVE Jong Ajax - FC Den Bosch 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt Kacper Kostorz FC Den Bosch 0-1
45' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor S. Vos Jong Ajax
45' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor J. Banel Jong Ajax
58' Wissel FC Den Bosch Wissel S. Ogbaidze voor Danny Verbeek FC Den Bosch
62' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt Kacper Kostorz FC Den Bosch 0-2
63' Wissel Jong Ajax Wissel G. Alders voor T. Gooijer Jong Ajax
66' Wissel FC Den Bosch Wissel Mees Laros voor Salah Oulad MHand FC Den Bosch
71' Wissel Jong Ajax Wissel Y. Boerhout voor Carlos Forbs Jong Ajax
71' Wissel Jong Ajax Wissel R. Chahid voor O. Agougil Jong Ajax
72' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor Jaron Vicario Jong Ajax
74' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Jaron Vicario FC Den Bosch
77' Wissel FC Den Bosch Wissel Ilias Boumassaoudi voor Kacper Kostorz FC Den Bosch
77' Wissel FC Den Bosch Wissel Ricardo Henning voor Gedion Zelalem FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - FC Den Bosch
Opstellingen Jong Ajax - FC Den Bosch
De opstellingen van Jong Ajax en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Den Bosch zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Jong Ajax - FC Den Bosch

Jong Ajax en FC Den Bosch treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Hardeman en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 1 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Jong Ajax favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl FC Den Bosch slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 9
Winst FC Den Bosch 5
Gelijkspel 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 15e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 19e plaats.