Nabeschouwing Jong Ajax - Helmond Sport (4-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 27 november 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong Ajax het maandag 27 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Helmond Sport live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Helmond Sport (4-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Helmond Sport is onder leiding van scheidsrechter Michael Eijgelsheim geëindigd in een 4-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Mika Godts zette Helmond Sport op een 0-1 voorsprong in de 21e minuut van de wedstrijd. In de 31e minuut kreeg Mees Kreekels van Helmond Sport voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Helmond Sport de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Jaydon Banel namens Jong Ajax in de 47e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 59e minuut was het Jong Ajax dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Mika Godts. Na 89 minuten werd de voorsprong voor Jong Ajax vergroot nadat Stanis Idumbo Muzambo de 3-1 wist te scoren. In de 92e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Jaydon Banel die namens Jong Ajax het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Eijgelsheim bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Jong Ajax.

LIVE Jong Ajax - Helmond Sport 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Helmond Sport teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Eigen doelpunt Helmond Sport Eigen doelpunt Mika Godts Helmond Sport 0-1
29' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor Mees Kreekels Helmond Sport
31' Tweede gele kaart Helmond Sport Tweede gele kaart voor Mees Kreekels Helmond Sport
37' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor Flor Van den Eynden Helmond Sport
46' Wissel Jong Ajax Wissel David Kalokoh voor Olaf Gorter Jong Ajax
46' Wissel Helmond Sport Wissel Elmo Lieftink voor Hakon Lorentzen Helmond Sport
47' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Jaydon Banel met assist van Mika Godts Jong Ajax 1-1
59' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Mika Godts met assist van Gastón Ávila Jong Ajax 2-1
62' Wissel Jong Ajax Wissel Rida Chahid voor Mika Godts Jong Ajax
63' Wissel Helmond Sport Wissel Anthony van den Hurk voor Michel Ludwig Helmond Sport
78' Wissel Jong Ajax Wissel Raphaël Sarfo voor Nassef Chourak Jong Ajax
84' Wissel Helmond Sport Wissel Álvaro Marín voor Martijn Kaars Helmond Sport
85' Wissel Helmond Sport Wissel Peter van Ooijen voor Arno Van Keilegom Helmond Sport
85' Wissel Helmond Sport Wissel Joseph Amuzu voor Giannis-Fivos Botos Helmond Sport
86' Wissel Jong Ajax Wissel Nick Verschuren voor Oualid Agougil Jong Ajax
89' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Stanis Idumbo Muzambo met assist van Raphaël Sarfo Jong Ajax 3-1
92' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Jaydon Banel met assist van Raphaël Sarfo Jong Ajax 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Helmond Sport
Opstellingen Jong Ajax - Helmond Sport
De opstellingen van Jong Ajax en Helmond Sport zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Helmond Sport zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.