Nabeschouwing Jong Ajax - Willem II (1-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 6 november 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong Ajax het maandag 6 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Willem II (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Nick Smit geëindigd in een 1-0 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Stanis Idumbo Muzambo, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Jong Ajax.

LIVE Jong Ajax - Willem II 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Stanis Idumbo Muzambo met assist van Mika Godts Jong Ajax 1-0
31' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor Julian Brandes Jong Ajax
46' Wissel Jong Ajax Wissel Nick Verschuren voor Ahmetcan Kaplan  Jong Ajax
50' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor Jaydon Banel Jong Ajax
68' Wissel Jong Ajax Wissel Olaf Gorter voor Nassef Chourak Jong Ajax
71' Wissel Willem II Wissel Jeremy Bokila voor Jeredy Hilterman Willem II
81' Wissel Willem II Wissel Niels van Berkel voor Rúnar Þór Sigurgeirsson Willem II
81' Wissel Willem II Wissel Valentino Vermeulen voor Nick Doodeman Willem II
82' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor Tristan Gooijer Jong Ajax
85' Wissel Jong Ajax Wissel David Kalokoh voor Jaydon Banel Jong Ajax
89' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor Anass Salah-Eddine Jong Ajax
92' Wissel Jong Ajax Wissel Raphaël Sarfo voor Stanis Idumbo Muzambo Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Willem II
Opstellingen Jong Ajax - Willem II
De opstellingen van Jong Ajax en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Jong Ajax - Willem II

Jong Ajax en Willem II treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Smit en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Willem II in de Eerste Divisie vond plaats op 24 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 3 keer wist de ploeg van Jong Ajax te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Jong Ajax. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 0
Winst Willem II 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 20e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 2e plaats.