Nabeschouwing Jong AZ - NAC Breda (2-3) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 26 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong AZ het maandag 26 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - NAC Breda (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Thomas Hardeman geëindigd in een 2-3 overwinning voor NAC Breda. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 46 minuten. Dominik Janošek maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee NAC Breda vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Jong AZ kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Denso Kasius, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Aimé Omgba zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee NAC Breda de leiding in de wedstrijd nam.

Na 67 minuten werd de voorsprong voor NAC Breda vergroot nadat Jan Van den Bergh de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Jong AZ dat in de 86e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Ernest Poku de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Thomas Hardeman bij een 2-3 eindstand in het voordeel van NAC Breda.

LIVE Jong AZ - NAC Breda 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Ernest Poku Jong AZ
24' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Alexandre Penetra Jong AZ
45' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Loek Postma Jong AZ
46' Penalty NAC Breda Penalty Dominik Janošek NAC Breda 0-1
47' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Denso Kasius Jong AZ 1-1
56' Doelpunt NAC Breda Doelpunt Aimé Omgba NAC Breda 1-2
63' Wissel Jong AZ Wissel Job Kalisvaart voor Ricuenio Kewal Jong AZ
63' Wissel Jong AZ Wissel Tom Kerssens voor Lequincio Zeefuik Jong AZ
67' Doelpunt NAC Breda Doelpunt Jan Van den Bergh met assist van Dominik Janošek NAC Breda 1-3
73' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Manel Royo NAC Breda
77' Wissel Jong AZ Wissel Jorn Berkhout voor Nick Koster Jong AZ
77' Wissel Jong AZ Wissel Jayen Gerold voor Loek Postma Jong AZ
78' Wissel NAC Breda Wissel Sigurd Haugen voor Elías Már Ómarsson NAC Breda
86' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Ernest Poku Jong AZ 2-3
86' Wissel NAC Breda Wissel Martin Koscelník voor Fredrik Jensen NAC Breda
91' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Sigurd Haugen NAC Breda
95' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor P. Sejdiu NAC Breda
93' Wissel Jong AZ Wissel Jurre van Aken voor Denso Kasius Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - NAC Breda
Opstellingen Jong AZ - NAC Breda
De opstellingen van Jong AZ en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.