Nabeschouwing Jong PSV - Roda JC (2-3) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 1 april 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong PSV het maandag 1 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

Via de Jong PSV - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong PSV - Roda JC (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong PSV en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts geëindigd in een 2-3 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Jong PSV kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van E. Bars. Roda JC Kerkrade kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van V. Sejk, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 27e minuut zette J. Simons zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong PSV de leiding in de wedstrijd nam.

Na 46 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Joey Müller de 2-2 maakte voor Roda JC Kerkrade. In de 73e minuut moest Jong PSV verder met een man minder, nadat C. Egan-Riley een tweede gele kaart kreeg. In de 78e minuut scoorde W. Kuhn namens Roda JC Kerkrade. Scheidsrechter Kevin Puts besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-3 winst voor Roda JC.

LIVE Jong PSV - Roda JC 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong PSV - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Jong PSV Doelpunt E. Bars met assist van J. Simons Jong PSV 1-0
23' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt V. Sejk Roda JC Kerkrade 1-1
27' Doelpunt Jong PSV Doelpunt J. Simons Jong PSV 2-1
44' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor J. Uneken Jong PSV
46' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Joey Müller met assist van Teun Bijleveld  Roda JC Kerkrade 2-2
45' Wissel Jong PSV Wissel Wil Boessen voor Jong PSV
46' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor E. Geerts T. Land Roda JC Kerkrade
51' Wissel Jong PSV Wissel V. Sejk voor Jong PSV
60' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Gilbert voor E. Bars Roda JC Kerkrade
60' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Sami Ouaissa  voor Arjen van der Heide Roda JC Kerkrade
69' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lennerd Daneels voor E. Peña Zauner Roda JC Kerkrade
69' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor Wesley Spieringhs Lucas Beerten Jong PSV
73' Tweede gele kaart Jong PSV Tweede gele kaart voor C. Egan-Riley Jong PSV
76' Wissel Jong PSV Wissel C. Egan-Riley voor Jong PSV
78' Wissel Jong PSV Wissel T. van den Heuvel voor J. Uneken Jong PSV
78' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt W. Kuhn met assist van M. Jiménez Roda JC Kerkrade
83' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lennerd Daneels voor Sami Ouaissa  Roda JC Kerkrade 2-3
88' Wissel Jong PSV Wissel Maximilian Schmid voor Walid Ould-Chikh Jong PSV
88' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel T. Abed voor M. Nassoh Roda JC Kerkrade
88' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Sam Krawczyk voor V. Sejk Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Jong PSV - Roda JC
Opstellingen Jong PSV - Roda JC
De opstellingen van Jong PSV en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Wil Boessen
Coach Bas Sibum
Voorbeschouwing Jong PSV - Roda JC

Jong PSV en Roda JC treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Puts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong PSV en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 8 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 13 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Jong PSV als Roda JC wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 9 keer in een gelijkspel.

Winst Jong PSV 2
Winst Roda JC 2
Gelijkspel 9
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong PSV op een 18e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 3e plaats.