Nabeschouwing Roda JC - Jong PSV (2-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 8 december 2023 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Roda JC het vrijdag 8 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Jong PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Jong PSV (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Roda JC en Jong PSV is onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben geëindigd in een 2-1 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Jason van Duiven, waarmee Jong PSV met 0-1 de leiding nam. In de 33e minuut moest Niek Schiks van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Stan Teuben een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Jong PSV verder met een speler minder. Na de openingsgoal kwam Roda JC Kerkrade in de 42e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Maximilian Schmid.

In de 51e minuut was het Roda JC Kerkrade dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van Enrique Peña Zauner, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stan Teuben, waardoor Roda JC dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Roda JC - Jong PSV
Goals
2
1
Balbezit
60%
40%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
24
9
Schoten op doel
11
2
Aanvallen
99
77
Gevaarlijke aanvallen
77
44
Passes
550
382
Overtredingen
9
12
Buitenspel
2
0
Corners
10
4
Wissels
3
4
LIVE Roda JC - Jong PSV 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Jong PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Doelpunt Jong PSV Doelpunt Jason van Duiven met assist van Jesper Uneken Jong PSV 0-1
33' Rode kaart Jong PSV Rode kaart voor Niek Schiks Jong PSV
36' Wissel Jong PSV Wissel Kjell Peersman voor Emir Bars Jong PSV
42' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Maximilian Schmid met assist van Rodney Kongolo Roda JC Kerkrade 1-1
44' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor Emmanuel van de Blaak Jong PSV
46' Wissel Jong PSV Wissel Koen Jansen  voor Renzo Tytens Jong PSV
48' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor Jesper Uneken Jong PSV
51' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Enrique Peña Zauner met assist van Boyd Reith Roda JC Kerkrade 2-1
60' Wissel Jong PSV Wissel Tai Abed voor Jesper Uneken Jong PSV
69' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Saydou Bangura voor Enrique Peña Zauner Roda JC Kerkrade
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Niek Vossebelt voor Lennerd Daneels Roda JC Kerkrade
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Arjen Van Der Heide voor Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade
84' Wissel Jong PSV Wissel Jevon Simons voor Mylian Jiménez Jong PSV
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Jong PSV
Opstellingen Roda JC - Jong PSV
De opstellingen van Roda JC en Jong PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Bas Sibum
Formatie 4-2-3-1
Coach Wil Boessen
Wissels Jong PSV
# Speler Pos.
16 Kjell Peersman K
14 Yaël Gil y Muiños V
22 Muhlis Dağaşan V
15 Koen Jansen V
17 Tai Abed M
18 Jevon Simons M
20 Jamal Ourhris Gonzaga A
21 Iggy Houben A
Voorbeschouwing Roda JC - Jong PSV

Roda JC en Jong PSV treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stan Teuben en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en Jong PSV in de Eerste Divisie vond plaats op 3 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong PSV. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Jong PSV favoriet. 2 keer wist de ploeg van Roda JC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Roda JC. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Roda JC 1
Winst Jong PSV 2
Gelijkspel 9
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 2e positie staat, terwijl we Jong PSV terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Roda JC - Jong PSV Opstelling Roda JC Opstelling Jong PSV Live Roda JC - Jong PSV Live Roda JC - Jong PSV kijken Roda JC - Jong PSV kijken Live Roda JC - Jong PSV stream Roda JC - Jong PSV Fox Sports Nabeschouwing Roda JC - Jong PSV Uitslag Roda JC - Jong PSV Statistieken Roda JC - Jong PSV Eerste Divisie 2023/2024 Roda JC - Jong PSV wedden Roda JC - Jong PSV gokken Roda JC - Jong PSV Unibet