Nabeschouwing SC Cambuur - De Graafschap (1-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 8 maart 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt SC Cambuur het vrijdag 8 maart 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - De Graafschap (1-2)

Het Eerste Divisie duel tussen SC Cambuur en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 1-2 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Sekou Sylla zette De Graafschap op een 0-1 voorsprong in de 35e minuut van de wedstrijd. Een benutte penalty van Milan Smit in de 46e minuut zorgde er even later voor dat SC Cambuur weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 85e minuut zette Philip Brittijn zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee De Graafschap de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Martens, waardoor De Graafschap dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Cambuur - De Graafschap 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Alexander Büttner De Graafschap
22' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Simon Colyn De Graafschap
35' Eigen doelpunt De Graafschap Eigen doelpunt Sekou Sylla De Graafschap 0-1
46' Penalty SC Cambuur Penalty Milan Smit SC Cambuur 1-1
45' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Jeffry Fortes De Graafschap
46' Wissel De Graafschap Wissel David Flakus Bosilj voor Mimoun Mahi De Graafschap
46' Wissel De Graafschap Wissel Levi Schoppema voor Alexander Büttner De Graafschap
66' Wissel De Graafschap Wissel Giovanni Büttner voor Tristan van Gilst De Graafschap
69' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Sekou Sylla SC Cambuur
77' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Ralf Seuntjens De Graafschap
81' Wissel SC Cambuur Wissel Matthias Nartey voor Agustin Anello SC Cambuur
81' Wissel SC Cambuur Wissel Thomas Poll voor Sekou Sylla SC Cambuur
85' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Philip Brittijn met assist van Levi Schoppema De Graafschap 1-2
89' Wissel SC Cambuur Wissel Wiebe Kooistra voor Sturla Ottesen SC Cambuur
89' Wissel SC Cambuur Wissel Tyrique Mercera voor Leon Bergsma SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - De Graafschap
Opstellingen SC Cambuur - De Graafschap
De opstellingen van SC Cambuur en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.