Nabeschouwing SC Cambuur - Helmond Sport (1-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 10 mei 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt SC Cambuur het vrijdag 10 mei 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - Helmond Sport live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - Helmond Sport (1-1)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen SC Cambuur en Helmond Sport geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Roberts Uldrikis, waarmee SC Cambuur met 1-0 de leiding nam. Helmond Sport kwam na 79 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van H. Lorentzen, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE SC Cambuur - Helmond Sport 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - Helmond Sport teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt Roberts Uldrikis met assist van Thomas Poll SC Cambuur 1-0
59' Wissel Helmond Sport Wissel J. Amuzu voor M. Mallahi Helmond Sport
71' Wissel SC Cambuur Wissel Jhondly van der Meer voor Floris Smand SC Cambuur
71' Wissel SC Cambuur Wissel Matthias Nartey voor Michael Breij SC Cambuur
76' Wissel Helmond Sport Wissel J. Schroijen voor B. van Vlerken Helmond Sport
77' Wissel Helmond Sport Wissel H. Lorentzen voor A. Van Keilegom Helmond Sport
77' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor Milan Smit SC Cambuur
79' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt H. Lorentzen met assist van A. van den Hurk Helmond Sport 1-1
79' Wissel SC Cambuur Wissel Sekou Sylla voor Thomas Poll SC Cambuur
79' Wissel SC Cambuur Wissel Wiebe Kooistra voor Roberts Uldrikis SC Cambuur
88' Wissel SC Cambuur Wissel Tyrique Mercera voor Fedde de Jong SC Cambuur
92' Wissel Helmond Sport Wissel T. Essakkati voor G. Botos Helmond Sport
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - Helmond Sport
Opstellingen SC Cambuur - Helmond Sport
De opstellingen van SC Cambuur en Helmond Sport zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Helmond Sport zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing SC Cambuur - Helmond Sport

SC Cambuur en Helmond Sport treffen elkaar in de 38e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Eijgelsheim en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en Helmond Sport in de Eerste Divisie vond plaats op 1 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Helmond Sport. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is SC Cambuur favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Helmond Sport slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 14
Winst Helmond Sport 7
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 13e positie staat, terwijl we Helmond Sport terugvinden op de 11e plaats.