Nabeschouwing SC Cambuur - Telstar (1-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Zaterdag 23 maart 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt SC Cambuur het zaterdag 23 maart 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Telstar. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - Telstar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - Telstar (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen SC Cambuur en Telstar is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 1-0 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 73e minuut door Remco Balk, waarmee SC Cambuur met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name SC Cambuur dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor SC Cambuur uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE SC Cambuur - Telstar 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - Telstar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Gele kaart Telstar Gele kaart voor Youssef El Kachati Telstar
64' Wissel SC Cambuur Wissel Wiebe Kooistra voor Agustin Anello SC Cambuur
64' Wissel SC Cambuur Wissel Matthias Nartey voor Jeremy Van Mullem SC Cambuur
73' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt Remco Balk met assist van Matthias Nartey SC Cambuur 1-0
75' Wissel Telstar Wissel Christos Giousis voor Danzell Gravenberch Telstar
81' Wissel Telstar Wissel Mohammed Tahiri voor Cain Seedorf Telstar
81' Wissel Telstar Wissel Quinten van den Heerik voor Mees Kaandorp Telstar
83' Wissel SC Cambuur Wissel Tyrique Mercera voor Fedde De Jong SC Cambuur
88' Wissel Telstar Wissel Damian van Dijk voor Jayden Turfkruier Telstar
91' Wissel SC Cambuur Wissel Jhondly van der Meer voor Sturla Ottesen SC Cambuur
91' Wissel SC Cambuur Wissel Yorem van der Veen voor Remco Balk SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - Telstar
Opstellingen SC Cambuur - Telstar
De opstellingen van SC Cambuur en Telstar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Telstar zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing SC Cambuur - Telstar

SC Cambuur en Telstar treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en Telstar in de Eerste Divisie vond plaats op 18 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Cambuur. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is SC Cambuur favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Telstar slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 16
Winst Telstar 6
Gelijkspel 5
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 12e positie staat, terwijl we Telstar terugvinden op de 18e plaats.