Nabeschouwing ADO Den Haag - Excelsior (1-2) || Eredivisie Nacompetitie 2023/2024

Woensdag 22 mei 2024 - 18:45 uur

In de Eredivisie Nacompetitie 2023/2024 neemt ADO Den Haag het woensdag 22 mei 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Excelsior (1-2)

Het Eredivisie Nacompetitie duel tussen ADO Den Haag en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 1-2 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Couhaib Driouech, waarmee Excelsior met 0-1 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lance Duijvestijn op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut wist ADO Den Haag de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Henk Veerman. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want ADO Den Haag kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sander van der Eijk, waardoor Excelsior dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE ADO Den Haag - Excelsior 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Excelsior Doelpunt Couhaib Driouech met assist van Troy Parrott  Excelsior 0-1
23' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lance Duijvestijn met assist van Couhaib Driouech Excelsior 0-2
30' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor J. van der Sande ADO Den Haag
39' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Lazaros Lamprou Excelsior
41' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Joel Ideho ADO Den Haag
51' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Tyrese Asante ADO Den Haag
60' Wissel Excelsior Wissel C. Sandra voor Couhaib Driouech Excelsior
63' Wissel ADO Den Haag Wissel Silvinho Esajas voor Lasse Vigen ADO Den Haag
68' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Matteo Waem ADO Den Haag
71' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt Henk Veerman met assist van Joel Ideho ADO Den Haag 1-2
72' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Silvinho Esajas ADO Den Haag
75' Wissel ADO Den Haag Wissel Finn de Bruin voor Kürsad Sürmeli  ADO Den Haag
83' Wissel ADO Den Haag Wissel Malik Sellouki voor J. van der Sande ADO Den Haag
86' Wissel Excelsior Wissel Noah Naujoks voor Lazaros Lamprou Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Excelsior
Opstellingen ADO Den Haag - Excelsior
De opstellingen van ADO Den Haag en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.