Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (4-0) || Eredivisie Vrouwen

Vrijdag 29 november 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen neemt Ajax het vrijdag 29 november 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Duivendrecht.

Via de Ajax - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (4-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en PEC Zwolle is geëindigd in een 4-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door M. van den Bighelaar, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. van den Bighelaar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. L. Weijkamp dacht na 46 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 46e minuut scoorde Ajax via M. van Olst, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 50e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee M. van den Bighelaar zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 82e minuut viel het vierde doelpunt voor Ajax nadat V. Lewerissa de bal in het doel wist te werken.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Ajax.

Wedstrijdstatistieken Ajax - PEC Zwolle
Goals
4
0
Balbezit
58%
42%
Schoten totaal
11
5
Schoten op doel
8
3
Aanvallen
143
91
Gevaarlijke aanvallen
89
37
Corners
7
0
Wissels
3
3
LIVE Ajax - PEC Zwolle 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Doelpunt Ajax Doelpunt M. van den Bighelaar Ajax 1-0
20' Doelpunt Ajax Doelpunt M. van den Bighelaar Ajax 2-0
46' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Weijkamp met assist van M. Asbroek Ajax
46' Doelpunt Ajax Doelpunt M. van Olst met assist van R. Doejaaren Ajax
50' Doelpunt Ajax Doelpunt M. van den Bighelaar Ajax 3-0
62' Wissel Ajax Wissel K. Zeeman voor M. Munsterman Ajax
77' Wissel Ajax Wissel E. Jansen voor J. van de Velde Ajax
77' Wissel PEC Zwolle Wissel Y. van Daelen voor N. Tromp PEC Zwolle
82' Doelpunt Ajax Doelpunt V. Lewerissa Ajax 4-0
84' Wissel Ajax Wissel K. van de Westeringh voor V. Lewerissa Ajax
Opstellingen Ajax - PEC Zwolle
De opstellingen van Ajax en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
33 Marushka van Olst
30
23 Tirsa Postma K
25 Dara Broekhaar V
42 Jill Diekman M
20 Lauri Weijkamp A
11 Yvette van Daelen A
Voorbeschouwing Ajax - PEC Zwolle

Ajax en PEC Zwolle treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2019/2020.

Het is voor het eerst dat Ajax en PEC Zwolle elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 0
Winst PEC Zwolle 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Ajax - PEC Zwolle Opstelling Ajax Opstelling PEC Zwolle Live Ajax - PEC Zwolle Live Ajax - PEC Zwolle kijken Ajax - PEC Zwolle kijken Live Ajax - PEC Zwolle stream Ajax - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle Uitslag Ajax - PEC Zwolle Statistieken Ajax - PEC Zwolle Eredivisie Vrouwen 2019/2020 Ajax - PEC Zwolle wedden Ajax - PEC Zwolle gokken Ajax - PEC Zwolle Unibet