Nabeschouwing ADO Den Haag - Ajax (3-5) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Zondag 30 mei 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt ADO Den Haag het zondag 30 mei 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Ajax (3-5)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen ADO Den Haag en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer geëindigd in een 3-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 26 minuten. G. Hendriks maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee ADO Den Haag W vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. ADO Den Haag W vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Ravensbergen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut wist Ajax W de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via N. Tromp.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat N. Tromp de 2-2 maakte voor Ajax W. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Ajax W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 79 minuten op voorsprong na een goal van V. Lewerissa: 2-3. Even later was het opnieuw V. Lewerissa die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Ajax W op 2-4 in de 81e minuut. Vervolgens was de beurt weer aan ADO Den Haag W om te scoren. In de 83e minuut zette N. Noordam de stand op 3-4 in het voordeel van ADO Den Haag W. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Ajax W. Het was V. Pelova die in de 87e minuut de stand op 3-5 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luuk Timmer bij een 3-5 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE ADO Den Haag - Ajax 3-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Penalty ADO Den Haag W Penalty G. Hendriks ADO Den Haag W 1-0
52' Wissel ADO Den Haag W Wissel A. Verspaget voor P. Mesker ADO Den Haag W
58' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt J. Ravensbergen ADO Den Haag W 2-0
60' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor L. Doorn Ajax W
62' Wissel ADO Den Haag W Wissel J. Kagie voor G. Hendriks ADO Den Haag W
62' Wissel ADO Den Haag W Wissel N. IJzerman voor E. Koster ADO Den Haag W
65' Wissel Ajax W Wissel L. Voňková voor S. van der Gragt Ajax W
66' Wissel Ajax W Wissel I. Stiekema voor Q. Sabajo Ajax W
72' Wissel ADO Den Haag W Wissel K. Nelemans voor C. Obispo ADO Den Haag W
72' Wissel ADO Den Haag W Wissel M. van Raay voor L. Rijsbergen ADO Den Haag W
75' Doelpunt Ajax W Doelpunt N. Tromp Ajax W 2-1
76' Doelpunt Ajax W Doelpunt N. Tromp met assist van L. Voňková Ajax W 2-2
79' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Lewerissa Ajax W 2-3
81' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Lewerissa met assist van L. Voňková Ajax W 2-4
83' Penalty ADO Den Haag W Penalty N. Noordam ADO Den Haag W 3-4
87' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Pelova met assist van V. Lewerissa Ajax W 3-5
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Ajax
Opstellingen ADO Den Haag - Ajax
De opstellingen van ADO Den Haag en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Ajax

ADO Den Haag en Ajax treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luuk Timmer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en Ajax in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 30 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 5 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor ADO Den Haag. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 1
Winst Ajax 5
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 4e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 3e plaats.