Nabeschouwing Ajax - Alkmaar Vrouwen (5-0) || Eredivisie Vrouwen 2021/2022

Vrijdag 8 oktober 2021 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2021/2022 neemt Ajax het vrijdag 8 oktober 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Ajax - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Alkmaar Vrouwen (5-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en Alkmaar Vrouwen is onder leiding van scheidsrechter Max Broekhuizen geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door M. van den Bighelaar, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 68e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Noordam op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Ajax W vervolgens op 3-0. Het was M. van den Bighelaar die vanaf 11 meter wist te scoren in de 72e minuut.

Ook na de derde treffer nam Ajax W geen gas terug, waardoor in de 83e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van N. Tromp. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax W. Deze werd gescoord door C. Grant in de 85e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Max Broekhuizen en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Alkmaar Vrouwen 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt Ajax W Doelpunt M. van den Bighelaar met assist van V. van der Linden Ajax W 1-0
35' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor S. Spitse Ajax W
61' Wissel Ajax W Wissel C. Grant voor R. Leuchter Ajax W
65' Gele kaart VV Alkmaar W Gele kaart voor J. Roosjen VV Alkmaar W
68' Doelpunt Ajax W Doelpunt N. Noordam Ajax W 2-0
69' Wissel VV Alkmaar W Wissel E. Maass voor A. Kruijthof VV Alkmaar W
69' Wissel VV Alkmaar W Wissel V. van der Most voor C. Hulst VV Alkmaar W
69' Wissel VV Alkmaar W Wissel K. Coady voor S. Koopman VV Alkmaar W
72' Penalty Ajax W Penalty M. van den Bighelaar Ajax W 3-0
77' Gele kaart VV Alkmaar W Gele kaart voor A. Ruiter VV Alkmaar W
80' Wissel Ajax W Wissel N. Tromp voor S. Spitse Ajax W
81' Wissel Ajax W Wissel T. Hoekstra voor E. Bakker Ajax W
83' Doelpunt Ajax W Doelpunt N. Tromp Ajax W 4-0
85' Doelpunt Ajax W Doelpunt C. Grant Ajax W 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen Ajax - Alkmaar Vrouwen
De opstellingen van Ajax en Alkmaar Vrouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.