Nabeschouwing Feyenoord W - Ajax (4-1) || Eredivisie Vrouwen 2021/2022

Zondag 3 oktober 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2021/2022 neemt Feyenoord W het zondag 3 oktober 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex Varkenoord 1 in Rotterdam.

Via de Feyenoord W - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord W - Ajax (4-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Feyenoord W en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Michel Nijdeken geëindigd in een 4-1 overwinning voor Feyenoord W. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door J. Conijnenberg, waarmee Feyenoord W met 1-0 de leiding nam. Feyenoord W vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Bennink op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist Ajax W de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via N. Noordam.

In de 54e minuut werd S. van der Gragt van Ajax W met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Ajax W het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 75 minuten werd de voorsprong voor Feyenoord W vergroot nadat C. van den Goorbergh de 3-1 wist te scoren. In de 78e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het P. Rijsdijk die namens Feyenoord W het net wist te raken. Een penalty na 84 minuten had Feyenoord W een goal moeten opleveren, maar A. Boshuizen wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michel Nijdeken en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Feyenoord W.

LIVE Feyenoord W - Ajax 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord W - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Feyenoord W Doelpunt J. Conijnenberg met assist van R. van de Lavoir Feyenoord W 1-0
36' Doelpunt Feyenoord W Doelpunt M. Bennink met assist van P. Rijsdijk Feyenoord W 2-0
38' Doelpunt Ajax W Doelpunt N. Noordam Ajax W 2-1
54' Rode kaart Ajax W Rode kaart voor S. van der Gragt Ajax W
57' Gele kaart Feyenoord W Gele kaart voor S. Cobussen Feyenoord W
59' Wissel Ajax W Wissel K. de Sanders voor M. van den Bighelaar Ajax W
71' Gele kaart Feyenoord W Gele kaart voor A. Boshuizen Feyenoord W
75' Doelpunt Feyenoord W Doelpunt C. van den Goorbergh Feyenoord W 3-1
76' Wissel Ajax W Wissel E. Bakker voor N. Noordam Ajax W
78' Doelpunt Feyenoord W Doelpunt P. Rijsdijk Feyenoord W 4-1
83' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor V. van der Linden Ajax W
84' Penalty gemist Feyenoord W Penalty gemist A. Boshuizen Feyenoord W
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord W - Ajax
Opstellingen Feyenoord W - Ajax
De opstellingen van Feyenoord W en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Feyenoord W - Ajax

Feyenoord W en Ajax treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michel Nijdeken en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Feyenoord W en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Winst Feyenoord W 0
Winst Ajax 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord W op een 6e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 3e plaats.