Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-4) || Eredivisie Vrouwen

Zondag 16 januari 2022 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen neemt PEC Zwolle het zondag 16 januari 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-4)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PEC Zwolle en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm geëindigd in een 1-4 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van S. Giesen. PEC Zwolle W kwam in de 4e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Maatman, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 5e minuut zette R. Jansen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Twente W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 50 minuten was het M. Pondes die de bal in eigen doel werkte, waardoor FC Twente W op 1-3 kwam te staan. In de 71e werkte M. van Koot de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 1-4 kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lizzy van der Helm en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van FC Twente.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - FC Twente
Goals
1
4
Balbezit
46%
54%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
2
18
Schoten op doel
2
7
Aanvallen
77
107
Gevaarlijke aanvallen
39
109
Overtredingen
11
9
Buitenspel
4
6
Corners
2
13
Wissels
4
0
LIVE PEC Zwolle - FC Twente 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' Doelpunt FC Twente W Doelpunt S. Giesen met assist van M. Olislagers FC Twente W 0-1
4' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt E. Maatman met assist van T. van Bentem PEC Zwolle W 1-1
5' Doelpunt FC Twente W Doelpunt R. Jansen met assist van A. Stolze FC Twente W 1-2
46' Wissel PEC Zwolle W Wissel A. Nassette voor A. Banarsie PEC Zwolle W
48' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor J. Walk PEC Zwolle W
50' Eigen doelpunt FC Twente W Eigen doelpunt M. Pondes FC Twente W 1-3
71' Eigen doelpunt FC Twente W Eigen doelpunt M. van Koot FC Twente W 1-4
74' Wissel PEC Zwolle W Wissel F. Heijne voor J. Walk PEC Zwolle W
74' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Speelman voor L. Darnoud PEC Zwolle W
83' Wissel PEC Zwolle W Wissel H. Schilder voor M. van Olst PEC Zwolle W
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Twente
Opstellingen PEC Zwolle - FC Twente
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal PEC Zwolle
# Speler Pos.
11 Marushka van Olst
1 Moon Pondes K
3 Moïsa van Koot V
2 Licia Darnoud M
6 Kely Pruim M
8 Celien Tiemens M
15 Katie Murray M
21 Tess van Bentem M
34 Jeva Walk M
19 Amy Banarsie A
18 Evi Maatman A
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
16 Tirsa Postma K
31 Ana Nassette V
26 Zoë Brouwer V
20 Loyce Speelman V
42 Hejne En Schilder M
33 Floor Heijne A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Twente

PEC Zwolle en FC Twente treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lizzy van der Helm en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Twente in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 12 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 5 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor PEC Zwolle. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 3
Winst FC Twente 5
Gelijkspel 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 6e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - FC Twente Opstelling PEC Zwolle Opstelling FC Twente Live PEC Zwolle - FC Twente Live PEC Zwolle - FC Twente kijken PEC Zwolle - FC Twente kijken Live PEC Zwolle - FC Twente stream PEC Zwolle - FC Twente Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente Uitslag PEC Zwolle - FC Twente Statistieken PEC Zwolle - FC Twente Eredivisie Vrouwen 2021/2022 PEC Zwolle - FC Twente wedden PEC Zwolle - FC Twente gokken PEC Zwolle - FC Twente Unibet