Nabeschouwing Ajax - Fortuna Sittard W (4-0) || Eredivisie Vrouwen 2022/2023

Vrijdag 16 september 2022 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2022/2023 neemt Ajax het vrijdag 16 september 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard W. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Ajax - Fortuna Sittard W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Fortuna Sittard W (4-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en Fortuna Sittard W is onder leiding van scheidsrechter Maurick van Dijk geëindigd in een 4-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door V. Pelova, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van M. van Koot zorgde ervoor dat Ajax W op 2-0 kwam te staan in de 77e minuut. Richting het einde van de wedstrijd volgde een derde goal, nadat V. Pelova namens Ajax W het doel wist te vinden in de 90e minuut. Het bleek echter nog niet het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Ajax W in de 91e minuut, nadat S. Verhoeve de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Ajax.

Wedstrijdstatistieken Ajax - Fortuna Sittard W
4
0
LIVE Ajax - Fortuna Sittard W 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Fortuna Sittard W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Pelova met assist van C. Grant Ajax W 1-0
34' Wissel Fortuna Sittard W Wissel C. Hulst voor K. Erman Fortuna Sittard W
46' Wissel Ajax W Wissel L. van der Most voor I. Kardinaal Ajax W
64' Wissel Ajax W Wissel T. Hoekstra voor C. Grant Ajax W
74' Wissel Ajax W Wissel N. Noordam voor A. Weerden Ajax W
74' Wissel Ajax W Wissel N. Tromp voor Q. Sabajo Ajax W
75' Wissel Fortuna Sittard W Wissel H. Huizenga voor F. Delacauw Fortuna Sittard W
77' Eigen doelpunt Ajax W Eigen doelpunt M. van Koot Ajax W 2-0
85' Wissel Fortuna Sittard W Wissel C. Wolters voor J. Teulings Fortuna Sittard W
86' Wissel Ajax W Wissel M. Munsterman voor R. Leuchter Ajax W
90' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Pelova met assist van T. Hoekstra Ajax W 3-0
91' Doelpunt Ajax W Doelpunt S. Verhoeve met assist van T. Hoekstra Ajax W 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Fortuna Sittard W
Opstellingen Ajax - Fortuna Sittard W
De opstellingen van Ajax en Fortuna Sittard W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.