Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (2-2) || Eredivisie Vrouwen 2022/2023

Vrijdag 23 september 2022 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2022/2023 neemt SC Heerenveen het vrijdag 23 september 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (2-2)

De Eredivisie Vrouwen 2022/2023 wedstrijd tussen SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door N. Nijstad, waarmee SC Heerenveen W met 1-0 de leiding nam. VV Alkmaar W kwam in de 75e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Roosjen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette J. Roosjen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee VV Alkmaar W de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor SC Heerenveen W nadat R. de Haas in de 90e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel SC Heerenveen W Wissel D. Theocharis voor D. Snippe SC Heerenveen W
46' Wissel SC Heerenveen W Wissel R. de Haas voor J. van Beijeren SC Heerenveen W
51' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt N. Nijstad SC Heerenveen W 1-0
52' Wissel VV Alkmaar W Wissel I. Nottet voor E. Maass VV Alkmaar W
67' Wissel VV Alkmaar W Wissel I. Zijp voor M. de Vette VV Alkmaar W
75' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt J. Roosjen met assist van I. Nottet VV Alkmaar W 1-1
78' Wissel SC Heerenveen W Wissel A. Ruiter voor F. Meijer SC Heerenveen W
78' Wissel SC Heerenveen W Wissel A. de Groot voor D. Theocharis SC Heerenveen W
87' Wissel VV Alkmaar W Wissel J. Spaan voor V. van der Most VV Alkmaar W
89' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt J. Roosjen met assist van J. Spaan VV Alkmaar W 1-2
90' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt R. de Haas SC Heerenveen W 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
De opstellingen van SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.