Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (5-1) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Woensdag 14 februari 2024 - 19:30 uurIn de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Ajax het woensdag 14 februari 2024 om 19:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Ajax - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (5-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Daan Schaper geëindigd in een 5-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Romee Leuchter, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Danique Noordman op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 18e minuut volgde een derde treffer van Ajax W, waarmee Romee Leuchter zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax W geen gas terug, waardoor in de 81e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Tiny Hoekstra. Na 85 minuten wist SC Heerenveen W eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Iris Teijema bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 90e minuut werd de stand op 5-1 gezet na een benutte penalty van Ajax W speler Sherida Spitse.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daan Schaper bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken Ajax - SC Heerenveen
Goals
5
1
Balbezit
79%
21%
Schoten totaal
28
2
Schoten op doel
16
1
Aanvallen
146
47
Gevaarlijke aanvallen
101
18
Corners
10
3
Wissels
5
5
LIVE Ajax - SC Heerenveen 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Ajax W Doelpunt Romee Leuchter met assist van Ashleigh Weerden Ajax W 1-0
16' Doelpunt Ajax W Doelpunt Danique Noordman Ajax W 2-0
18' Doelpunt Ajax W Doelpunt Romee Leuchter Ajax W 3-0
46' Wissel Ajax W Wissel Milicia Keijzer voor Ashleigh Weerden Ajax W
46' Wissel Ajax W Wissel Jonna van de Velde voor Rosa van Gool Ajax W
67' Wissel Ajax W Wissel Quinty Sabajo voor Lily Isabella Yohannes Ajax W
67' Wissel Ajax W Wissel Bente Jansen voor Chasity Grant Ajax W
70' Wissel SC Heerenveen W Wissel Iris Teijema voor Dewi Snippe SC Heerenveen W
70' Wissel SC Heerenveen W Wissel Bernice Thurkow voor Fenna Meijer SC Heerenveen W
70' Wissel SC Heerenveen W Wissel Sanne van der Velden voor Hester Algra SC Heerenveen W
70' Wissel SC Heerenveen W Wissel Demi Werther voor Lyanne Iedema SC Heerenveen W
80' Wissel Ajax W Wissel Daliyah de Klonia voor Isa Kardinaal Ajax W
81' Doelpunt Ajax W Doelpunt Tiny Hoekstra Ajax W 4-0
85' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt Iris Teijema SC Heerenveen W 4-1
86' Wissel SC Heerenveen W Wissel Juanita Biegbudu voor Eliez van Vilsteren SC Heerenveen W
90' Penalty Ajax W Penalty Sherida Spitse Ajax W 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - SC Heerenveen
Opstellingen Ajax - SC Heerenveen
De opstellingen van Ajax en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
13 Ilse van Rheenen K
5 Iris Teijema V
29 Marjolein Smit V
36 Juanita Biegbudu M
22 Bernice Thurkow M
32 Sanne van der Velden A
24 Demi Werther A
Voorbeschouwing Ajax - SC Heerenveen

Ajax en SC Heerenveen treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daan Schaper en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en SC Heerenveen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 31 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 9
Winst SC Heerenveen 0
Gelijkspel 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.

Tags
Ajax - SC Heerenveen Opstelling Ajax Opstelling SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen kijken Ajax - SC Heerenveen kijken Live Ajax - SC Heerenveen stream Ajax - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen Uitslag Ajax - SC Heerenveen Statistieken Ajax - SC Heerenveen Eredivisie Vrouwen 2023/2024 Ajax - SC Heerenveen wedden Ajax - SC Heerenveen gokken Ajax - SC Heerenveen Unibet